Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:47, 4. 6. 2020.

| Društvo

Nišlije se žale na pojedine neasfaltirane ulice, u Direkciji kažu nisu dobili zahteve građana

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Prilas Jesenjinovoj ulici
Bez asfalta i svetla; foto: čitateljka

Prilaz Jesenjinovoj, deo Stanoja Glavaša, Admirala Geparta i Igmanska su ulice smeštene na različitim krajevima Niša, ali imaju nešto zajedničko - nemaju asfalt. Ljudi koji u njima žive podelili su svoj problem sa Južnim vestima putem aplikacije Prijavi problem, a u Direkciji za izgradnju kažu da asfaltiranje ovih ulica nije u planu za ovu godinu, kao i da stanovnici njima nisu tražili da se one asfaltiraju.

Putevi puni rupa koji oštećuju kola i teško je proći ih, kada ima padavina bare i blato, a sa sušom stiže i prašina - neki su od probema koji dele stanovnici svih ovih ulica. Iako je poslednjih dana sve više mašina na niškim putevima, one neće stići i do ovih ulica, rekli su u Direkciji za izgradnju grada.

Niko od stanovnika iz navedenih ulica nije ni napisao zahtev za asfaltiranje/izgradnju ni jedne od navedenih ulica kako bi se pokrenula procedura za rešavanje pravno-imovinskih odnosa (ako ima problema u tom delu), za projektovanje i na kraju za izgradnju istih - navode u Direkciji.

Prilaz Jesejinovoj ulici Čekaju uređenje naselja pola decenije; foto: čitateljkaNa Panteleju, iznad kasarne Knez Mihajlo, postoje zgrade useljene još 2015. godine, a čiji stanovnici od tada imaju brojne komunalne probleme. Reč je o prilazu Jesenjinovoj ulici, o 350 metara puta koji je, sem što je neasfaltiran i neosvetljen.

Prilaz Jesenjinove ulice, kompletno neasfaltiran, neosvetljen i neokošen. Od prašine i blata je nemoguće živeti, deca nemaju gde da se igraju, a o povratku iz škole po mraku i da ne govorimo - požalila se jedna građanka.

Ni Palilula nije pošteđena ovakvih problema, pošto je ista situacija i u delu Ulice Stanoja Glavaša, oko broja 108, a građani tvrde da im je obećano da će njihov problem biti rešen februara ove godine, baš kao i pred prošle izbore.

Ulica je u jako lošem stanju, Hitna pomoć ne može do nas. Nekih 200 m neasfaltirane ulice nisu u stanju da asfaltiraju - kaže jedan stanovnik.

Uz rupe i nepostojanje asfalta, na Delijskom visu, u Ulici Admirala Geprata, dodatni problem predstavlja nagib terena. ulica admirala Geprata Uz nedostatak asfalta i nagib terena problematičan u Ulici admirala Geprata; foto: čitalac

Ovo je višedecenijski problem blatnjave ulice. Teško se funkcioniše u toku zime, ide u školu i na posao - stigla je pritužba Južnim vestima.

Na rupe su se požalili i stanovnici Igmanske ulice, s tim što taj put nije zemljani, već je prekriven kaldrmom. Igmanska ulica rupa kaldrma U Igmanskoj planirano saniranje rupa, ne i rekonstrukcija ulice; foto: čitalac

Još pre dolaska na vlast, u predizbornoj kampanji SNS-a, obećavano je asfaltiranje kaldrme u Igmanskoj ulici. Svakim danom stanje ove ulice je u sve gorem i gorem stanju. Ulica je puna ogromnih rupa, udubljenja, krpljeni delovi su neravni i za izbegavanje. Takođe je vrlo opasno i za amortizere auta, jer je kao da se vozi po njivi - navodi jedan građanin.

Rekunstrukcija ove ulice nije u planu, naveli su u Direkciji, ali krpljenje rupa jeste. Ipak, nisu precizirali kada će ono početi, već rekli da će se desiti "u skorije vreme, po planu ekipa koje rade sanaciju udarnih rupa".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BZ

    15:28 // 6. 6. 2020.

    Zašto je Direkcija demantovala da zahtev za uređenje ulice Stanoja Glavaša nije podnet?
    Opština Palilula, Gradska uprava, Gradonačelnik, Direkcija za Izgradnju, nadležno ministarstvo, kabinet Vlade RS, kabinet predsednika RS, svima je zahtev upućen! Zbog nepostupanja je pokrenut postupak pred Zaštitnikom prava građana!
    SRAMOTA!
    Molim Vas, pitajte Direkciju : ZAŠTO govore neistinu?

  • Lucija

    15:08 // 6. 6. 2020.

    Kako vas nije sramota za ulicu Stanoje Glavasa 108. Kada smo se obracali svima od opstine Palilula, Gradske uprave, Direkciji , Ministarstvu, Vladi i na kraju Predsedniku RS.Nikada nista niste uradili. Sram vas bilo sve vas iz Direkcije.

  • Goran

    12:54 // 5. 6. 2020.

    Nisu tačni navodi Direkcije u odnosu na ul. Jesenjinova...opštinskim i gradskim čelnicima, pa i Direkciji podneto je više zahteva, i peticija gradjana za komunalno uredjenje(asvaltiranje i osvetljenej) Jesenjinove ulice....ali i pored toga, Direkcija ulicu nije uvrstila u spisak ulica za komunalno uređenje za 2020 godinu...Zbog toga je upućena i predstavka sa dokumentcijom pred.Aleksandru Vučiću.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: