Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 11. 1. 2018.

Nišlije se žale na zagađen vazduh, nadležni nemaju najpreciznije podatke

dim Šta udišemo?; foto: JV arhiva

Iako se mnogi građani sa periferije Niša žale da uveče ponekad ne vide grad od smoga, prema ocenama na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine niški vazduh okarakterisan je kao “prihvatljiv”, dok u Institutu za javno zdravlje kažu da ne pokrivaju merenjima čitav grad, pa i ne mogu da ocene kvalitet vazduha u svim delovima Niša.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Mara

    16:33 // 11. 1. 2018.

    Zatrovani smo sa svih strana

  • Milan

    16:58 // 11. 1. 2018.

    Krivica za ovo ne moze da se prepise pojedincu koji mora da ubaci drvo u sporer da bi se zagrejao. To je globalni problem, a neki od vecih krivaca su svakako rukovodioci toplane. Zbog svoje zloupotrebe polozaja i javasluka, ne uticu samo na to da racun bude veci za greajenj, nego za neku godinu i racuni za lecenje. U sistemu je sve u sprezi i nesposobnost stvara mnogo dugotrajnije posledice.

  • Konstantin Veliki

    17:13 // 11. 1. 2018.

    Nišlije se ne vide u svom dvorištu od svojih ognjišta.

  • Срба

    18:03 // 11. 1. 2018.

    Што се жале кад се већина људи у Нишу и даље понаша као у средњем веку??? Као да су и даље у својим селима и на планинама (они који су се одатле сјатили у град), па се и даље (чак и у стамбеним зградама) греју на фосилна горива- угаљ, дрва, лож уље и било шта друго што им дође под руку па бацају у пећи да сагорева. То треба забранити законом и најстрожије кажњавати!

  • Pavlo

    18:47 // 11. 1. 2018.

    Sada da izmerite koliko je zagađen vazduh u 21h tada se veš na žici usmrdi kao da se u dimnjaku suši , sve nam je zagađeno stari automobili , jeftin ogrev , pitanje je da li postoje i koliko rade filteri u toplanama , umesto da se sadi drveće se masovno seče po gradu , ogromna zagađenost vode , reka Nišava je postala kanalizacioni kanal .

    • resenje

      00:30 // 12. 1. 2018.

      Na periferiji (pantelej, bubanj, apelovac ) je mnogo bolja situacija i skoro da nema smoga a kvadrat nikad jeftiniji ali neee, nisi baja ako iz dnevnog ne usetas odmah u pobedinu...

  • Још једна опасност по здравље људи без одговорности свих надлежних

    20:39 // 11. 1. 2018.

    Зашто Ниш нема довољан број мерних места за контролу квалитета ваздуха односно степена аеро загађења? Ко је одговоран за оволики пропуст?Зашто се у медијима дневно не објављују резултати са те две мерне станице које постоје у Нишу и зашто се осим савета, а због шест пута повећане концентрације не издају неке мере - уколико Град Ниш поседује неки План када је аеро загађење у питању!?

  • Sve nam smeta!

    21:31 // 11. 1. 2018.

    Posetite DW na srpskom ima je slika Skoplja pa se žalite onda!Niš je blagosloven grad što se tiče vode za piće i vazduha.Vazduha možda i zbog toga što je Niš neznam koliko al pretpostaljam oko 50% priključen na centralno grejanje,a i postoji navika grejanja na drva a ne ugalj.Tako da opušteno,nije bajno ko na planinu al kad vidim Sarajevo,Tuzlu,Skoplje...Vojvodinu što se vode tiče MI SMO CAREVI!!!

    • Natali

      00:40 // 12. 1. 2018.

      @Sve nam smeta.Neprihvatljivo je u 2018.g da se uopšte ne zna tačno i nagadja koliko su nam zemljište,voda i vazduh zatrovani.Čemu služi nauka i instituti onda? Mene ne interesuje Skoplje i Sarajevo već moj Niš!Kada se svest i savest naših nišlija digne na viši nivo,neće više biti bar 50%problema. Borimo se za čistijui zdraviju sredinu!

  • Milan

    03:25 // 12. 1. 2018.

    Onog dana kada se naši sugrađani budu bavili životnom sredinom, a ne pričama iz čaršije i prozivkom po portalima i društvenim mrežama imaćemo čistiji i zdraviji grad. Umesto da pikavce, najlon od cigareta bacate po ulicama bacajte u kante. Umesto dva ćoška vožnje, idite pešice i sl.

  • Bora

    11:58 // 12. 1. 2018.

    Ima web adresa gde se može videti i zagadjenost vazduha u Nišu. Negde smo dobri a negde u vrhu loših na Balkanu i Evropi.
    http://airindex.eea.europa.eu/#_blank
    http://aqicn.org/map/europe/#@g/43.5537/18.7152/7z

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: