Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:29, 23. 5. 2024.

| Društvo

Nišlije strahuju za bezbednost dece u ulici do škole u Duvaništu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
1716409002961
Roditelji u strahu; foto: Čitalac

U Đerdapskoj ulici u Nišu ne postoji trotoar, a ulica je puna bara i rupa, kažu roditelji učenika Osnovne škole "Dušan Radović" i dodaju da strahuju za bezbednost svoje dece na putu do ove obrazovne ustanove. Kažu da su apelovali na nadležne da problem reše, ali “nikako da dođu na red”.

1716409002957 Roditelji u strahu; foto: Čitalac Iako je glavni strah ovih Nišlija to što je u ovoj ulici ugrožena bezbednost njihove dece, kažu da brinu za sve pešake jer je u pitanju prometna ulica koja povezuje Duvanište sa Bulevarom Nemanjića i parkom.

Više puta smo pisali Direkciji za izgradnju, Opstini Medijana, gradonačelnici, Parking servisu, školi “Dušan Radović" i niko nikada nije želeo da se pozabavi time što je ulica puna rupa koje se samo prikrpe, nikako da se asfaltira cela. Nikoga nije briga što pola ulice nema trotoar koji bi deca koristila do škole, već idu ulicom, po barama sa rizikom od automobila. Tri kafane su u ulici, jako su posećene i uvek prednost imaju vozila kafana, a ne pešaci - započinju ove Nišlije.

1716409002959 Roditelji u strahu; foto: Čitalac Građani su ovaj problem prijavili preko aplikacije "Prijavi problem".

Međutim, kako tvrde to nije jedini problem stanara ove ulice, već i to što duži period noću samo jedna strana ulice ima osvetljenje. Napominju da su u mračnoj ulici, punoj rupa i bara konstantno u opasnosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    13:24 // 24. 5. 2024.

    Postavlja se pitanje da li je Đerdapska jedina ulica u Nišu koja pripada zoni snimanja Oko sokolovo, i gde postoji tabla obaveštanja o tome, a da to vozilo nikada ne ulazi u tu ulicu i snima i kažnjava bahato parkiranje ispred kafana, apoteka, piljara, frizera i sl.

  • Vesna

    12:53 // 24. 5. 2024.

    U Nisu je ogroman kos neresivih problema,na kojima uopste nije radjeno da se rese.Izadjite na terenu da se uverite,i da je samo to.

  • Torpedo

    19:47 // 23. 5. 2024.

    Nista mi nije jasno! Ovo su ljudi, sto trcase, sabajle da glasaju unistitelje grada, a da i, dan danas ne znaju, ko im je odbornik i u Medijani i Skupstini Grada! Valjda su deca najvažnija, njihova bezbednost a ne davanje glasova lazovima, koji vas nikad obisli nisu! Cemu ovde kukanje, skupite se, pa u opstini Medijana, placate ih da resavaju muke i probleme!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Više zaradi suncobran u Crnoj Gori nego radnik u Srbiji, sramota!

Sramota Čitalac

Tekst: Leskovačka opozicija: Zahtevi radnika opravdani, problem nije rukovodstvo, već država

Pronađite nas na: