Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:54, 27. 7. 2020.

| Društvo

Nišlije tvrde da nema radnika u Njegoševoj, u Direkciji da se sanira kanalizacija pred asfaltiranje

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Njegoseva nema radnika; foto: citalac
Kažu da nema radnika i da je ulica i dalje samo zatrpana tucanikom; foto: čitalac

Iako u Direkciji za izgradnju Niša kažu da su u Njegoševoj ulici počeli radovi na sanaciji kanalizacione mreže i da će tek nakon toga biti asfaltirana, stanovnici kažu da od petka radnike tamo nisu videli i da ulica propada sve više. Najavljuju da će ako se radnici ni sutra ne pojave pisati gradonačelniku Darku Bulatoviću i tražiće da konačno reši problem ulice koja, kako oni opisuju, samo što se potpuno ne uruši.

Njegoseva nema radnika2; foto: citalac Kažu da nema radnika i da je ulica i dalje samo zatrpana tucanikom; foto: čitalac Nakon junske kiše Njegoševa ulica u niškoj Opštini Palilula je propala, pa je asfaltirana iako to nije planirano ove godine. Te radove ponovo je uništila julska kiša, a tampon koji je postavljen za novo asfaltiranje odnela je i treća kiša i ulica je i dalje neprohodna.

Stanovnici tvrde da je bačen novac za asfaltiranje, jer kanalizacija nije rešena, a da je bila zapušena i da je ulica zato propala priznali su i u Direkciji za izgradnju. Sada kažu da će sve biti rešeno iz početka.

U Njegoševoj ulici su započeti radovi na sanaciji kanalizacione mreže (Naissus), i nakon završetka radova biće ponovo asfaltiran uništen deo Njegoševe ulice - odgovorili su danas kratko iz Direkcije za izgradnju.

Njegoseva nema radnika4; foto: citalac Kažu da nema radnika i da je ulica i dalje samo zatrpana tucanikom; foto: čitalac Ipak, stanovnici tvrde da od petka radnike u ovoj ulici nisu videli.

Ništa se nije promenilo od petka, nema radnika, osim što ulica tone sve više - kažu stanovnici.

Nišlije kažu da se nadležni sada "prepucavaju ko je kriv i ko treba da reši problem", ali da nema vremena za to, jer ako kiša bude pala Njegoševe ulice više neće biti osim na mapi. Zato najavljuju da će sutra pisati gradonačelniku Darku Bulatoviću ako se radnici ne pojave, jer više ne znaju šta da rade. Njegoseva nema radnika1; foto: citalac Kažu da nema radnika i da je ulica i dalje samo zatrpana tucanikom; foto: čitalac

Prikupljamo potpise građana, ne samo iz Njegoševe nego i okolnih ulica, jer ona i dalje propada, prave se novi talasi. Ako se sutra niko ne pojavi mi ćemo da sastavimo konkretne zahteve i poslaćemo pismo gradonačelniku sa potpisima. Bulatović ovde ne sme da se pojavi, jer zna da bi bio proteran, ali se ni ne oglašava. Iz Direkcije kažu da traže krivca, nas to ne zanima, neka ga traže oni međusobno, ali neka reše ovaj problem, jer ako ponovo padne kiša skliznuće cela ulica - navode stanovnici.

Podsetimo, dan nakon što se posle kiše urušila Njegoševa ulica građani su imali i mini-protest i upozoravali da se tlo pomera pod nogama i da je neophodna hitna rekonstrukcija ulice koja je samo desetak dana bila cela.


Najavljena rekonstrukcija i Mokranjčeve ulice

Osim ove ulice u Nišu nakon kiša problematična je i Mokranjčeva, gde se asfalt podigao i otvorili su se krateri. Rupe za koje kažu da su opasne po život vozača prijavljivali su i građani preko aplikacije "Prijavi problem".

U Direkciji za izgradnju su takođe kratko odgovorili da će i ona biti sanirana.

Ista sitacija je i u Mokranjčevoj ulici kod vrtića i Svetinikolske crkve, gde će nakon saniranja kanalizacione mreže doći do asfaltiranja podignutog sloja asfalta - navode u Direkciji.

Kada će ovi radovi biti završeni nisu precizirali, a Nišlije kažu da je dobra vest što ove nedelje prema prognozi neće biti kiše i nadaju se da će pre sledeće ulice biti sanirane, ali da će i problemi sa kanalizacijom konačno biti rešeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    08:14 // 29. 7. 2020.

    Mi u Hazarskoj u Donjoj Vrežini nemamo tih problema. Živimo u blatu 40 godina bez asfalta. Kako "grade" ulice... možda je i bolje. Tuga!

  • Pera

    08:08 // 28. 7. 2020.

    Postoji nedna ustanova za takve prevarante, neradnike, neznalice sa kalemarskim fakultetima, nestručne radnike, bivče članove KPJ koji i dalje menjaju partije.... a to je ZATVOR. Kada bi sud radio svoj posao, oni bi sada bili tamo!

  • Ouzo

    07:34 // 28. 7. 2020.

    E, sad resavate problem ! To pismo Bulatovicu ,ima da ga pogodi u srce i izvodjace radova i vodovod i sve neznalice i neradnike, sa njim na celu ! Posto ste glasali za Vucica, pisite njemu , odma ima da vam odgovori i poput Supermena da sve sredi !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: