Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 17. 1. 2018.

| Društvo

Nišlije u anketi Stanara najlošije ocenile rad “Parking servisa” i "Toplane"

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Parking servis
Najviše "kečeva" Nišlije dale "Parking servisu"; foto: JV/S. M.

U anketi koju je Udruženi pokret slobodnih stanara nedavno objavio, rad javnih preduzeća u Nišu, kako kažu, ocenilo je oko 350 Nišlija, a najviše "kečeva" dobio je Parking servis, za petama mu je Gradska toplana, dok su građani koji su glasali najzadovoljniji radom JKP Naissus i Mediana.

Od 10 niških javnih preduzeća, kojima su građani davali ocene od 1 do 5, kažu Stanari, najlošije je prošao Parking servis, koji je od 347 glasova dobio čak 259 “kečeva”. Samo njih šestoro je dalo najvišu ocenu preduzeću koje se bavi parkiranjem i javnim osvetljenjem u Nišu.

JKP Gradska toplana je drugo najlošije ocenjeno preduzeće, koje je u anketi dobilo čak 203 "jedinice", a tek 9 građana je zadovoljno radom ovog preduzeća, koje građani posebno kritikuju kada dođe zima i grejna sezona. U anketi Stanara je 49 Nišlija navelo i da ne koristi usluge Toplane.

Najbolje su ocenjena preduzeća koja se bave vodom i smećem u Nišu, jer su za razliku od prethodnih, od građana uglavnom dobijali ocenu "dobar 3". Tako je JKP Naissus od skoro 350 glasova dobio 97 trojki, a 83 jedinice. Slične ocene Nišlije su dale i JKP Mediani, te je skoro 28 % anketiranih ovom preduzeću dalo ocenu 3, a 23 % građana je dalo najnižu ocenu.


Najveći broj anketiranih ne koristi usluge Aerodroma, gradskim prevozom uglavnom zadovoljni

Skoro 50 % onih koji su glasali nisu zadovoljni radom Direkcije za izgradnju grada i dali su "keca" ovom preduzeću, a samo 10 Nišlija dalo im je "peticu". Radom Objedinjene naplate zadovoljno je tek 26 anketiranih, a oko 40 % građana im je dalo najnižu ocenu.

Autobuskim prevozom su Nišlije, prema rezultatima ankete, uglavnom zadovoljne, jer je tek 30 % građana dalo jedinicu Direkciji za javni prevoz, a skoro 9 % glasača je potpuno zadovoljno kvalitetom njihovog rada.

Između trojke i četvorke ocenjen je rad niškog Aerodroma “Konstantin Veliki”, ali ga to ne izdvaja među najbolje ocenjeno preduzeće, jer je ipak najveći broj onih koji su glasali, skoro 27 %, navelo da još nisu leteli iz Niša.

Najsličnije ocene imaju JKP Tržnica i Gorica, koja su dobila jedinice od 30 % Nišlija, a samo oko 5 % građana dalo je najvišu ocenu za pomenuta preduzeća.

Kompletne rezultate ankete možete pogledati ovde.

Podsetimo, Udruženi pokret slobodnih stanara je nedavno pokrenuo onlajn anketu u kojoj su Nišlije mogle da glasaju kako su zadovoljne kvalitetom komunalnih usluga jer, kako su naveli, lokalna samouprava to nije učinila, iako je morala po zakonu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    21:19 // 17. 1. 2018.

    Idite i kazite onim mucenicima,sto vam veceras krpe toplovod za bednu platu ,iza Kalce ,da smatrate da im je firma najgora!Direktori,sto ih menjase ko na traci, su docekali svoje dobre penzije i nista im ne mogasmo!
    Sramota je generalizovati sve i svasta i gurati u isti kos lihvare i partijski zaposljene dizace vozila sa ovima sto odrzavaju i greju grad!Ali,koga to briga,udri na radnika!

    • Kimi

      19:29 // 18. 1. 2018.

      Pa ovde i nije reč o radnicima. Jasno je da u svakom preduzeću ima onih koji su došli da se tu izležavaju i čekaju platu i onih koji rade i njihov deo.
      Ali, upravo iz tog razloga i jeste ova anketa. Kada bi se više obraćala pažnja na ovakve kritike ovih preduzeća možda bi nadležni i direktori tih preduzeća smanjili broj dembeliskojg, a uvećali broj produktivnog broja radnika.

  • Nn

    17:54 // 17. 1. 2018.

    Vrlo ispravni rezultati!
    Parking servis apsolutno najgori, jer najviše otima, a ništa ne ulaže!
    Aerodrom najbolji jer je bio preko potreban, nudi ono što treba i najbrže je napredovao (nadam se samo da neće da ga zgaze ili otmu, jer u ovom gradu iz nekog razloga stvari ne smeju da uspevaju).

  • hm

    15:27 // 17. 1. 2018.

    Moja zamerka parking servisu je sto pauk ne radi posle 21h. Nedavno me neko zagradio na parkingu i kad sam ih zvao samo su me otkacili.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: