Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 9. 7. 2019.

| Društvo

Nišlije upozoravaju na rizične rupe na ulicama, Direkcija utvrđuje o čemu se radi

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Rupa Vase Čarapića
Kocke se izvlače i otežavaju prolazak Ulicom Vase Čarapića; Foto: Prijavi problem/čitalac

Otvor za kanalizaciju koji služi za odvod vode u blizini Toplane opasan je za pešake i vozače jer nema zaštitnu rešetku. Rupa koja zjapi otvorena, kako je navedeno u aplikaciji "Prijavi problem", posebno je rizična kada padne kiša, jer se tada ne vidi. Građani su se poslednjih dana žalili na one rupe na kolovozima i trotoarima na Kalač brdu i u Minovom naselju.

Odvod u Ulici Blagoja Parovića otvoren je, prema svedočenju građana, već neko vreme. Otvoren šaht Rupa za odvod vode otvorena već neko vreme, upozorava građanin; Foto: Prijavi problem/čitalac

Ulična šahta za odvod vode sa kolovoza je bez zaštitnog poklopca pa je opasna za automobile i pešake, naročito kada pada kiša i pokrije je voda. Nalazi se preko puta ulaza u Toplanu, odmah pre krivine i pored podzemnih kontejnera. Opasna je i po radnike "Mediane" koji tu prolaze zbog pražnjenja kontejnera i kante za reciklažu. Lako je uočljiva jer se nalazi na kolovozu - upozorio je građanin.

Da je u Ulici Vase Čarapića izvučena kocka učinila prolaz komplikovanim, takođe je prijavljeno preko aplikacije Južnih vesti.

Udarna rupa širine cele ulice, veoma duboka i opasna po automobile, pošto je kaldrma u pitanju, svakim danom se sve više i više širi - navedeno je.

Udarna rupa Otvara se asfalt u Minovom naselju; Foto: Pirjavi problem/čitalacRupa postoji i u Ćurlinskoj ulici u Minovom naselju na Ledenoj steni, a građani kažu da su pokušavali i sami da je zatrpaju, ali da je taj posao bio uzaludan.

Asfalt se pre nekoliko dana, prema rečima građana, otvorio i na trotoaru u delu gde je iscrtan parking u Ulici 7. juli, kod broja 40.

Iz Direkcije za izgradnju navode da su naložili inženjeru da izađe na teren i utvrdi "o čemu se tačno radi" kod otvorenog šahta kod Toplane. Slična akcija, prema navodima iz Direkcije, preduzeta je i povodom ostalih rupa na koje su ukazali građani.

Što se tiče ulica Vase Čarapića i Ćurlinskoj takođe su izdati nalozi nadležnim inženjerima da utvrde gde se tačno nalaze pomenute udarne rupe i da li su u nadležnosti JP Direkcija za izgradnju grada Niša - navedeno je iz Direkcije.

Podsetimo, iz odsečenog dela asfalta u Ulici Dragiše Cvetkovića nedavno je "nikao" žbun. Ovu akciju napravili su građani nezadovoljni što rupa nije bila zakrpljena mesecima.

Inače, trenutno se presvlači asfalt u nekoliko ulica u centru Niša.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    17:37 // 9. 7. 2019.

    Da,da,utvrdjuju ,al u kaficima! Dobar im "teren" .

  • Goran Milić

    15:52 // 9. 7. 2019.

    Ovo u ulici Vase Čarapića stoji već 2 godine. Intevenciju je radio vodovod nakon nekog kvara. I kao što to biva, samo su "zamazali" i ostavili tako. Vremenom se kocka počela rasturati. Ljudi su prijavljivali ali izgleda da nema kome.

  • Bruno

    12:08 // 9. 7. 2019.

    Utvrđuju šta je rupa? Pa to vam je prazan prostor, ko u glavama pojedinaca, i to treba da se popuni. Doduše ova sa asfaltom će biti lakše popuniti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: