Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:28, 23. 4. 2021.

| Društvo

Nišlijka Jelena Minardi proslavila 102. rođendan, kaže planinarenje joj produžilo život

Autor:Milica Milojević KostićIzvor:Južne vesti
jelena minardi
Mladima poručuje da umesto u kafić, krenu put planinske staze; foto: S. Đ.

Fizička aktivost, boravak u prirodi i druženje sa prijateljima, recept su za dugovečnost najstarije aktivne planinarke u regionu Nišlijke Jelene Minardi. Ona je u krugu najbližih proslavila 102. rođendan, a tortu je dobila i od Grada.

Baka Jelena i danas pešači, svaki slobodan trenutak iskoristi da sa sinom provede u prirodi. Pre 60 godina se po prvi put popela na Frušku Goru, a nakon toga "osvajala" je i Mon Blan, Elbrus, Gran Paradiso. Od svih vrhova najviše voli Radan planinu na koju se prvi put popela sa 96 godina.

Lepa je duboka starost kad kada ste sa porodicom. Živim sa sinom i koliko mogu i dalje pešačim. Svaka planina mi je za dve godine produžila život - kaže niška planinarka.

JELENA MINARDI Najstarija Nišlijka Jelena Minardi sa gradonačelnicom I dalje pamti detalje, priče i prijatelje iz Učiteljske škole, od kojih više niko nije među živima. Mladima poručuje da umesto u kafić, krenu put planinske staze.

Planina odmara, troši energiju i daje novu snagu. Neće zdravlje doći dok sedite u kafić i gledate u telefone, savetuje najstarija Nišlijka.

Za 102. rođendan Jelena Minardi je Grada Niša dobila štapove za planirenje i tortu, uz želju da uskoro opet osvoji planinu Radan. Iskoristila je posetu gradonačelnice Niša i zatražila pomoć za svoj planinarski klub, koji nema prostorije.

Uskoro krećemo sa uređenjem Bojaninih voda i videćemo šta možemo da što pre dobijete prostorije, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Inače, jubilarni 100. rođendan Jelena Minardi proslavila je gde kako najviše voli, u prirodi i u društvu planinara Niša, čija je počasna članica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ratko randjelovic

    17:19 // 24. 4. 2021.

    Veliki pozdrav mojoj dragoj uciteljici iz zabavistva generacija 1954god.

  • Mira

    17:03 // 24. 4. 2021.

    Srećan rođendan draga Jelena!!!!

  • Jadranka iz Zaječara

    14:47 // 24. 4. 2021.

    Srećan rođendan, poštovana Jelena!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: