Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 30. 12. 2020.

| Društvo

Nišlijka prikupila i donirala više od 2.000 benkica porodilištu

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
benkice
Nišlijka prikupila preko 2.200 benkica; foto: V. S.

Akcija "Obuci novi život", koju je nedavno pokrenula Vladana Stojanović, uspešno je završena, a prikupljene benkice su otišle u niško porodilište. Na početku se nadala da će prikupiti bar 50 benkica, a krajnji rezultat je bio oko 2.200, pa je, kako kaže, ponosna na sve mame koje su učestovale u akciji.

Pocepane benkice u niškom porodilištu i nakon 7 godina od njenog prvog porođaja, podstakle su Vladanu da pokrene akciju, a nakon velikog medijskog odjeka, vrlo brzo je prikupila benkice za novorođenčadi.

Prikupila sam više od 2.000, tako sam zaokružila, ali ja mislim da ima jedno 2.200, tako otprilike. Moja prva objava glasi da sakupimo makar 50, i to je moja prva objava gde sam ja pokrenula akciju u nadi da makar 50 do 100 komada se sakupe, međutim, premašila sam cifru i od hiljadu vrlo brzo– kaže Vladana.

Ponosna je na mnoge mame koje su, kako kaže, sa toplinom i radošću donosile benkice.

Na neki način je majke ujedinila akcija, one su to posmatrale kao da učestvuju u nečemu velikom i sve su bile presrećne da na moja vrata donesu benkice, to im je stvarno mnogo značilo – priča Vladana.

Prve nedelje decembra pokrenula je i akciju "Mama za mamu" kojom želi da pomogne da što više dece dobije stvari koje su im potrebne, a kaže da njome svakodnevno pomaže mamama, te da je ogroman broj majki koje su dobile neophodnu pomoć za svoju decu.

Pre nedelju dana, kaže da je počela da prikuplja i spavaćice za porodilje.

Ja, Jovana i Radmila, koje su mi se pridružile, mi smo prikupile već preko 50. Može i nošena, naravno da je očuvana, doniraju nam i firme – navodi ona.

Svi dobre volje mogu da dostave spavaćice do 1. marta, a na Dan žena biće donirane Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Najveća od svih akcija trebalo bi da bude "Paketić pomoći", kojom želi da pomogne samohranim i nezaposlenim majkama, ali i njihovoj deci.

Svako ko ima mogućnosti i želi da pomogne može da se obrati humanoj Nišlijki putem Instagram ili Fejsbuk profila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • petar

    08:50 // 31. 12. 2020.

    Bravo!

  • Jeka

    16:36 // 30. 12. 2020.

    Sreća naša pa još postoje divni ljudi koji urade tako lepe stvari. S druge strane, ne razumem (i ne verujem) da je KC Niš toliko siromašan da jednom godišnje ne može da izdvoji npr. 10.000 dinara i obnovi dečje benkice, to je zabrinjavajuće..

  • Milan

    16:32 // 30. 12. 2020.

    Se... ti se u drzavu koja ima 9 miliona evra za najgluplji spomenik, 200 miliona evra za stadion, 100e za penzionere pred izbore a nema pare za benkice. Se... ti se u grad koj ima 500 miliona za behaton a nema pare za benkice. I posle mladi odlaze. Pa naravno da odlaze jer ne mogu vise da gledaju lopovluk i nepravdu svuda oko sebe

    • Lola

      18:27 // 31. 12. 2020.

      Milane, svaka cast za komentar!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: