Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:20, 29. 12. 2021.

| Društvo

Nišlijka protestuje ispred niške Palate pravde, kaže da sud njenom sinu za dug  obračunava kamatu na kamatu

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
sud
Olgica Ignjatović traži pomoć stručnjaka za pravne probleme; Foto: JV

Za dug koji je njen sin napravio pre više od 25 godina i, kako kaže, sa kamatom isplatio, Olgica Ignjatović i dalje vodi borbu, jer tvrdi da sud ne priznaje dokaze i traži da isplati i kamatu na kamatu. Kako navodi, osnovni dug bio je 198.000 dinara, do sada su isplatili više od 5 miliona, ali im traže još tri miliona dinara.

Kaže da je sve počelo kada je njen sin Vladan Ignjatović iznajmio 890 platičnih pivskih gajbi kako bi započeo posao, a koje su mu kasnije ukrali. Navodi da je on štetu nadoknadio, da su ga vlasnici naknadno tužili za zakup, ali da je on sa kamatom sve isplatio još 2013. godine. Ipak, kaže da sud od njega traži još više od 3 miliona dinara.

Glavni dug je bio 198.010 dinara. Ukupno smo do sada platili više od 5 miliona dinara. Sada još nas traže još više od 3 miliona. Očekujem da se ministar pravde pojavi i da objasni ovu misteriju. Zar ja moram po kiši da tražim pravdu - kaže Ignjatovićeva.

Kako je prošle godine izjavila za medije, nalazi stručnih veštaka potvrđuju da je od 2001. do 2013. godine njen sin isplatio kompletan dug, kamatu i sudske troškove, ali je sud septembra 2020. doneo rešenje kojim mu se nalaže da i dalje plaća i osnovni dug i kamatu.

U rešenju Osnovnog suda u Nišu iz 2014. godine, koje je Ignjatović tada pokazala novinarima, navedeno je da je Osnovni sud odbacio kao neosnovan predlog dužnika Vladana Ignjatovića da se obustavi postupak izvršenja, jer nije isplatio osnovni dug, već samo deo zakonske kamate.

Tvrdi da sud ne priznaje veštačenja i da je njen sin sve isplatio. Traži pomoć struke i ekonomista, jer kaže da su pravnici pali na ispitu i da joj neko objasni nezakonito obračunavanje kamate na kamatu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola Trbojević

    15:33 // 22. 1. 2022.

    Ako se radi o glavnici od pre 25 godina tada je tih 198.000 dinara imalo tržišnu protivrednost od oko 56.000.00 DM odnosno cca 28.000,00 evra . Po današnjem kursu za 1 evro to bi bilo danas oko 3.400.000,00 dinara .
    Poštujem borbu majke za pravdom , samo sam izneo obračun koji u svojoj biti poštuje Zakon o obligacijama o uzajamnim jednakim davanjima .

  • Jok ja

    11:38 // 31. 12. 2021.

    Lopine gradske i državne. Polupismeni sede u opštinama i neće da talasaju. Pismeni su ucenjeni pa oni ćute.
    Dozvolili smo žvalavom da celu državu upropasti i sve mlade pametne otera u beli svet.

  • Djoka Peric

    15:24 // 30. 12. 2021.

    Meni su naplatili dug za komunalije iz 2006 god za radnju koja je postojala do 2005 god. Na sve to podelili su dugovanje na dva dela i hteli su da mi to posalju duplo preko izvrsitelja da bi isti uzeo 2x pare za jedno isto. I plus su mi rekli u objedinjenoj naplati ,,pa Gospodine sta da vam kazem ...to mora da ss plati...mi smo sada uredjena drzava,, :)))))). Botovi neobrazovani i slepo sudstvo !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: