Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 5. 2. 2021.

| Društvo

Nišlijka tvrdi da su starije od 80 godina izbacili sa vakcinacije, u DZ Niš kažu vraćeni jer su poranili

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
vakkcinacija
Neki vraćeni kući sa revakcinacije, kažu da su izbačeni iz Doma zdravlja; ilustracija; foto: Dom zdravlja Niš

Da je šestoro starijih od 80 godina danas praktično izbačeno iz Doma zdravlja u Nišu kada su došli na revakcinaciju Fajzerovom vakcinom, svedoči Nišlijka čiji su roditelji bili među njima. Iz DZ Niš odgovaraju da su ti građani došli dan ranije i da su zato vraćeni kući, ali tvrde da nisu izbačeni.

Nišlijka čiji su roditelji bili u grupi izbačenih sa vakcinacije u Domu zdravlja Niš kaže da su prvu dozu Fajzer vakcine primili 16. januara nakon prijave na portalu E-Uprave i još tada im je rečeno da 5. februara dođu na revakcinaciju, kako i piše u kartonu koji su dobili.

Oni su došli sa još par ljudi, inače svi su stariji od 80 godina. Iz Doma zdravlja su ih vratili sa obrazloženjem da nema vakcina za revakcinaciju, čak su im rekli da su oni krivi što nema dovoljno, jer su primili vakcinu preko veze, što je potpuna besmislica. Usput su sestre bile toliko grube, neprijatne i bezobrazne da su ih bukvalno izbacile napolje - priča Nišlijka.

Čak kaže da su konkretno njeni roditelji pre odlaska jutros preko kol-centra proverili datum revakcinacije, koja im je potvrđena i rečeno im je da dođu jutros u 8 sati.

Ali su mogli da uđu tek u 10, čekali su dva sata, pa su ih onda bukvalno isterali i rekli da dođu sutra. Najuvredljiviji je taj odnos prema njima, jer njima iako imaju 80 godina nije teško da dođu opet sutra, njih najviše vređa taj odnos - ističe.

Međutim, iz Doma zdravlja u Nišu tvrde da niko nije izbačen, već da je dvoje pacijenata pogrešilo datum i došlo dan ranije na revakcinu i zato su vraćeni kući.

Nisu izbačeni, samo ne mogu Fajzer vakcinu da prime ranije nego 21. dana, a to je sutra. Sve smo pozvali telefonom i objasnili još rano jutros. 29.000 ljudi smo ispoštovali, a blagi nesporazum sa 2 starija građanina Niša da li treba da dođu 5. ili 6. feburara ne može da zaseni ovakav rad i trud - odgovaraju iz Doma zdravlja.

Nišlijka ipak tvrdi da njeni roditelji nisu pozvani ni jutros pre odlaska u Dom zdravlja, ali ni nakon povratka kući, uz napomenu da nije samo dvoje starijih izbačeno, već najmanje njih šestoro. Takođe zaključuje da razume da se greške dešavaju u ovakvim situacijama, da je moguće da su dobili pogrešan datum, ali da to nije razlog da medicinari budu grubi prema starima.

Iz Doma zdravlja poručuju da sve građane obaveštavaju dan ranije o revakcinaciji, koju 80-godišnjaci sutra očekuju i nadaju se da ovog puta neće biti neprijatnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Đoka Vještica

    05:52 // 8. 2. 2021.

    U zdravstvenim ustanovama u Nišu većina osoblja je drsko i neljubazno . To je fakat . U V. Britaniji je Pfizer vakcinu prva primila baka od 91 godine.

  • Savo radosavljevic

    12:50 // 6. 2. 2021.

    Jasam se prijavio pre mesec dana i nema nikakvog poziva.imam 67 god

  • Мина

    10:23 // 6. 2. 2021.

    Срамотан је овакав коментар, који је бацио у засенак бриљантни рад медицинских радника.Сви смо нешто много "осетљиви",када су наши лични интетеси у питању.Постала је мода да се прво зову медији и диже тензија, па тек онда релевантне институције.

    • Deminer

      11:35 // 6. 2. 2021.

      @Mina-šta je bre brilijantno?--.Gde se leče nekovid bolesnici i kada? Čast korektnim lekarima i sestrama, ali su u manjini ili su već "gore", a od ovih bahatih, samoživih ne može se ponekad ni prići zdravstvenim ustanovama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: