Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 26. 11. 2020.

| Društvo

Ništa od kovid bolnice u Knez Selu, ministar najavio pa se predomislili

Autor:Nikola MitićIzvor:Južne vesti
Knez Selo
Ništa od kovid bolnice u Knez Selu; foto: A. K.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar jula je najavio da će bolnica u Knez Selu biti adaptirana u kovid sistem i novembra spremna za prve pacijente, a u novembru stiže informacija da ipak neće biti 500 postelja u kompleksu klinika u kome su do zatvaranja lečene plućne bolesti. U odgovoru ministarstva zdravlja navode da je bolja opcija, zbog većih kapaciteta, kovid bolnica u Kruševcu, a da Niš trenutno ima dovoljne kapacitete za borbu protiv korone.

Predsednica Vlade Ana Brnabić u utorak je u Nišu, na pitanje novinara Južnih vesti šta je sa najavljenom adaptacijom Knez Sela, odgovorila da ne zna i obećala odgovor mejlom.

Odgovor je stigao - iako je najavljeno, Knez Selo neće opet biti otvoreno za pacijente.

Lončar je ranije govorio da bi uz manja ulaganja bolnica u Knez Selu mogla da bude ”ozbiljan dodatni kapacitet”, te da bi sa njom bili spremniji za drugi talas epidemije. Licitirao je da bi ova bolnica mogla da bude gotova na jesen i već u novembru primi prve pacijente.

Kako sada, u novom talasu epidemije, kažu iz Ministarstva koje vodi, u međuvremenu je doneta odluka da se grade dve nove kovid bolnice, a jedna od njih u Kruševcu.

Koju će “pokrivati” KC Niš, sa daleko većim kapacitetima nego što bi se dobilo adaptacijom objekta u Knez selu. Adaptacija bolnice u Knez Selu je bila opcija u trenutku kada su se razmatrali potencijalni novi kapaciteti u slučaju dalje ekspanzije pandemije. Inače, Niš trenutno ima sasvim dovoljne kapacitete za borbu sa ovim virusom - kažu iz premijerkinog kabineta.

Zaključuju i da je manji problem adaptirati, pa čak i izgraditi i opremiti nove kapacitete, od toga da se obezbedi dovoljno obučenih i stručnih ljudi koji će moći da rade u tim novim kapacitetima.

Inače, lekari koji u Nišu kovid pacijenate smeštaju na Infektivnu kliniku i na dva sprata zgrade novog Kliničkog centra, prilagođena za lečenje posledica ovog virusa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ČEDO MIRA

    22:23 // 27. 11. 2020.

    Sada treba svima da bude jasno da je Niš zadnja rupa na svirali, pošteno rečeno od "dolaska"demokratije do ovih današnjih "ulizica Beogradu". Partiske komande iz centrale SNS su sveto pismo za niške tzv. političare. Oduzeli su nam K.C. Institut "RADON"i još mnogo toga, a hronični bolesnici i ostali nemaju gde da se leče i svakim danom pune N.Groblje. Osnovno ljudsko i ustavno pravo su nam oduzeli.

  • Neko...

    09:33 // 27. 11. 2020.

    Objekat u Knez Selu vise nije u sistemu KC Nis vec je vlasnistvo grada. To se radi tako kad nesto treba da se kupi ispod "žita"...

  • Milos

    08:56 // 27. 11. 2020.

    Kom pametnjakovicu je palo na "pamet" da se plucni bolesnici lece u smogu?! Umesto da se sredi ta bolnica, oni ih doveli u KC Nis, verovatno da im pomognu da brze odu Bogu na istinu? Umesto cetinara - dimnjaci!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: