Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 10. 2. 2017.

| Društvo

Ništa od obećanja, radnici će morati još da čekaju i minimalac

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Još nema para za 2.400 radnika koji čekaju; foto: JV
Još nema para za 2.400 radnika koji čekaju; foto: JV

Brojna obećanja gradskih i republičkih vlasti o isplati pomoći u iznosu "minimalca" radnicima propalih niških preduzeća kojima Država duguje milione, ponovo nisu ispunjena i oni će morati još da čekaju.

Da ni danas nema para za radnike koji su se prijavili u drugom krugu za isplatu minimalca, potvrdio je direktor Centra za socijalni rad Zoran Jović.

Ja sam u Beogradu, ali sam zvao jutros i rekli su mi da još ništa nije uplaćeno. Što se nas tiče, čim nam uplate mi završavamo posao odmah i svima će biti uplaćeno, ali danas nisu uplatili - objašnjava Jović.

Na pitanje novinara da li je radnicima koji čekaju isplatu minimalca danas uplaćen novac, gradski većnik zadužen za privredu Mihajlo Zdravković je kratko odgovorio SMS porukom.

Sastanak u Ministarstvu u utorak - pisalo je u poruci.

Podsetimo, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na protestu koji radnici godinama organizuju petkom ispred Gradske kuće rekao da će novca za 2.400 radnika biti najkasnije do ponedeljka 6. februara. Međutim, para nije bilo do danas, a po svemu sudeći radnici će još morati da čekaju.

Gradonačelnik je tada rekao i da će se predstavnici Ministarstva u sredu 8. februara sastati sa radnicima kako bi nastavili dogovore oko isplate zaostalih plata koje im država duguje. Nije poznato da li je bilo tog sastanka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • totalno nebitno

    12:44 // 13. 2. 2017.

    Redosled je sledeći: prvo starije osobe i ljudi pred penzijom, pa svi istali. Kome je MRAČNOM UMU, palo na pamet da i u Srbiji uvodi tzv. 'KAZNENE POENE' kojima paraziti uzimaju ČETVRTINU penzije onima koji su plaćali PIO doprinose ČETRDESET GODINA a nemaju 65 godina starosti?? Zamislite da i vama, oduzmu ČETVRTINU PLATE zato, što nemate 65 godina, zašto da ne..to je ISTO! Drugo, šta je sa RESTITU

  • stefan

    21:27 // 12. 2. 2017.

    pa zar nisu rekli da para ima i da ce krenuti sa isplatama jos pre nove godine (cjtiram premijera).
    inace ovo sa minimalcima ne razumem! mi ne prosimo vev trazimo zaradjene pare na koje racunamo jer smo u duznickom ropstu...
    sta se odugovlaci vise nije nikome jasno.

  • Maradona

    12:26 // 11. 2. 2017.

    Sto lepo ne kazu da su se zeznuli u proracunu i da sada nema para za sve. A ne ovako da lazu i mazu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: