Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 6. 4. 2021.

| Društvo

Ništa od raskida ugovora sa "Bauvezenom", intenzivirani radovi na leskovačkom Trgu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
trg radovi
Radovi konačno krenuli jačim tempom; foto: JV/M. Mitić

Mesec dana je prošlo kako je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na konferenciji najavio mogućnost raskida ugovora sa firmom "Bauvezen" zbog kašnjenja radova, ali izgleda kao da se na Trgu krenulo sa užurbanim radovima. Kako kaže direktor Direkcije za urbanizam Novica Nikolić, trenutno se izvode radovi na poplačavanju pozornice, urađena je sadnja dendro materijala, a ističe da firma "Bauvezen" unapred nije dobila nikakvu svotu novca, već se plaćanje vrši tek nakon što se određeni radovi završe, za razliku od drugih gradova.

Krajnji rok za završetak bio je novembar 2020. godine, s obzirom da su radovi počeli 365 dana ranije, međutim ti rokovi su nekoliko puta pomerani.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je najavio da bi moglo doći do raskida sa lazarevačkom firmom Bauvezen, a tada je istakao da jedini čovek koji trenutno ima kontakte sa izvođačem radova jeste direktor Direkcije Novica Nikolić.

Upravo on za Južne vesti kaže da su radovi konačno krenuli punom parom, ali i dodao da je još rano da se priča o završetku radova. popločavanje Ništa od raskida ugovora; foto: JV/M. Mitić

Cilj je da se radovi što pre završe, na tome svakodnevno radimo. Ako se nastavi ovim tempom, radovi će biti završeni, ali to sa sigurnošću niko ne može tvrdi. Trenutno se betonira ostatak pozornice, ukrajaju se ploče, imali smo sadnju zelenih površina, ugrađen je sistem zalivanja, to je ono što je urađeno u poslednjih 10 dana - rekao je Nikolić.

Takođe, dosta zbrke nastalo je oko toga koliko je do sada novca dobila firma Bauvezen, s obzirom da radovi kasne. Nikolić kaže da je poslednji presek rađen krajem 2020. godine i do tada je isplaćeno 45 miliona. trg radovi Rokovi nekoliko puta odlagani; foto: JV/M. Mitić

Mi radove imamo izvedene za još nekih 10 miliona, što znači da je trenutno za gradnju Trga Bauvezen uložio oko 55 miliona, a mi smo njima uplatili 45. Kroz ugovore ne postoje nikakvi avansi novca, nismo ništa unapred dali već se plaćanje isključio vrši kada određeni radovi budu završeni. To je izuzetna povoljnost koju imamo, za razliku od nekih drugih gradova - zaključio je Nikolić.

Ista firma koja izvodi radove na Trgu u Leskovcu, radi i Trg kralja Milana u Nišu, a gde je slična situacija, pošto je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prvobitno rekla da je ugovor raskinut, a zatim je na svom Fejsbuk profilu obavestila javnost da Bauvezen ipak ostaje kao izvođač radova.

Podsetimo, gradonačelnik Leskovca je pre mesec dana najavio da bi ugovor sa Bauvezenom mogao da bude raskinut, pošto se sam uverio, kako je rekao, gledajući mešalicu dva sata kako radi, a da oko nje nije bilo nijednog radnika.

Dan kasnije, gradonačelniku Leskovca odgovorio je jedan od malobrojnih radnika koji su se u tom trenutku nalazili na gradilištu, da nisu radnici krivi, već da treba da se obrati onima sa kojima je potpisao ugovor.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Oblak

    07:58 // 7. 4. 2021.

    Fontana će biti malo manja od fontane u Downtown Dubai.
    Ma i vreme građenja ove u Dubaiju je kraće trajalo nego ove naše fontanice.

  • Mile

    00:33 // 7. 4. 2021.

    Nadam se da će nam se muke isplatiti.Ako trg bude izgledao onako kako je na slici mislim da se ubrzo niko neće sećati ni radova ni nesavesnih izvođača.

  • Boza

    21:33 // 6. 4. 2021.

    Nicki trg preuzeo izgleda onaj Brestovcanin sveda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: