Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 5. 7. 2013.

| Društvo

Ništa od šetališta za pse u Nišu

Autor:M. Micić i A. StankovIzvor:Južne vesti
kali
Gde ja da šetam?

Iako je najavljeno da će već na proleće ove godine biti uređeno šetalište za pse u Čairu, od toga, za sada, nema ništa jer su pare potrošene na druge projekte.

Inicijativa i projekat potekao je iz Gradske opštine Medijana gde je prošlogodišnjim budžetom za ovu namenu bilo predviđeno čak 5,4 miliona dinara.

Kako je najavljivala opštinska većnica Gordana Livada obezbeđene su i građevinske dozvole, a sredstva za šetalište su odvajana od 2009. godine. Ipak, od toga, bar za sada neće biti ništa.

- Taj smo plan odložili. Prilikom prošlogodišnjeg rebalansa mi smo tražili dozvolu od Skupštine naše opštine da odložimo ovaj projekat kako bi sredstva preusmerili na realizaciju projekta prekogranične saradnje sa Koprivšticom. To je prvi evropski projekat naše opštine. On je realizovan, nismo se zadužili i taj projekat je pri kraju - objašnjava Livada.

Većnica naglašava da je šetalište neophodno, i kaže da će opština Medijana “nastojati da nađe načina” za rešenje ovog problema.

toronto Ovako šetalište izgleda u Torontu, foto: http://teachingkidsnews.com/- Možda u saradnji sa nekom društveno odgovornom firmom. Sa takvom nekom firmom sigurno ćemo naći načina, da bar na teritoriji naše opštine uradimo bar jedan park - rekla je većnica.

Kako je ranije pojašnjeno šetalište je zamišljeno kao mesto gde će psi moći slobodno da šetaju i da se istrče, a da opet iz higijenskih i zdravstvenih razloga budu odvojeni od dece.

Za sada u Nišu takvo mesto ne postoji, već se za šetanje pasa koriste javni gradski parkovi, a recimo samo u Torontu, u 2011. godini je bilo 49 ovakvih parkova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mare

    15:24 // 6. 7. 2013.

    znaci sramota ali stvarno!pa dokle vise da se kerovi muvaju medju decom u parkovima i vrse nuzde gde stignu!!!!

  • Milenica

    21:05 // 5. 7. 2013.

    Kali :)

  • Tragac

    20:02 // 5. 7. 2013.

    Ja ne znam kako oni to zamisljaju.... iz iskustva sa svakojakim zivotinjama iz caira, nikad svog psa necu pustiti u ogradjen prostor sa pit bulom ili dobermanom ili rotom... Tako da me ne zanima ovo

    • ddaca

      15:18 // 6. 7. 2013.

      Imam ja dobermana,bas ce lepo da se druze :)

    • Dvogled

      17:18 // 6. 7. 2013.

      Ali bi ti da svakojake zivotinje setaju, kao sto setaju, bez brnjice i kaisa, pored dece, uz kolica sa bebama dok su vlasnici tih zivotinja i po par desetina metara udaljeni! Da li te to zanima?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: