Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 4. 8. 2017.

| Društvo

"Nišvil": Naplata ulaza u Tvrđavu zasada samo ideja

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
tvrđava
1 evro za ulaz ipak samo predlog; Foto: V. K.

Nekoliko dana nakon najave "Nišvila" da je ovo poslednja godina kada je ulaz u Tvrđavu za vreme festivala besplatan i da će građani od 2018. morati da plate 1 evro da bi ušli u nju, direktor festivala Ivan Blagojević kaže da je to ipak samo predlog. Iz Grada poručuju da nisu doneli nikakvu odluku o tome.

Ipak, direktor "Nišvila" smatra da bi "Nišlije trebalo da se ugledaju na Novi Sad i EXIT i da plate bar simboličnih 100 dinara za ulaz u Tvrđavu i tako pomognu festival”.

Blagojević navodi da će se Nišvil “blagovremeno” obratiti Gradu sa ovom idejom za 2018. godinu, iznetom pre 2 dana, i da bi građani tako pomogli organizaciji festivala da zadrže “prateće sadržaje”.

Ako EXIT zatvara celu tvrđavu, ako je Nisomnia 2003. i 2004. zatvarala kompletnu nišku Tvrđavu i naplaćivala 20 i više evra po danu, tih simboličnih 100 dinara neće biti veliko opterećenje za građane koji će dobiti puno besplatnih programa - rekao je Blagojević.

On precizira da bi se ulaz naplaćivao posle 18 sati i to samo starijima od 12 godina, a da bi oni koji nemaju 100 dinara mogli da uđu ili pre 6 popodne ili bi slali dopis "Nišvilu" -“pa bi mi oni odobrili ulaz”.

Odgovarajući na negativne komentare preko društvenih mreža, Blagojević kaže “da su to verovatno oni koji nisu ljubitelji umetnosti”.

Ima puno Nišlija koji bi da ovako pomognu festival, a ovi drugi zašto ne pozovu EXIT i pitaju, tamo nijedan kafić ne može da radi tokom festivala, svi su zatvoreni, niko ne može da prodaje piće ako to nije piće EXIT festivala, čak i zaposleni plaćaju ulaz u Petrovaradinsku tvrđavu- ističe Blagojević.

Direktor "Nišvila" Blagojević smatra da će “Grad sam početi da naplaćuje ulaz u Tvrđavu tokom cele godine, jer je to normalna stvar u turizmu bilo gde u svetu kad vi hoćete da obiđete jednu tvrđavu”.

On naglašava da je i ove godine prateći program "Nišvila" besplatan za sve građane i pored "nezavidne finansijske situacije".

Iz Kabineta gradonačelnika, kao i iz Opštine Crveni Krst koja je zadužena za Tvrđavu, poručuju da nisu doneli nikakvu odluku, a ni dobili predlog o naplati ulaska u Tvrđavu tokom "Nišvila" 2018. godine.

Podsetimo, ovogodišnji Nišvil počinje 10.avgusta i obiluje različitim pratećim sadržajima. Pored muzičkog dela, građani mogu pratiti festival stripa, džez teatar, filmski program, kao i izložbu oldtajmera.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Toti

    10:21 // 5. 8. 2017.

    Odakle vam pravo da naplacujete ulaz u tvrdjavu? Ukalkulisi taj EVRO u cenu karte pa kad ti neko dodje na festival naplati. Drugo, Exit nije za poredjenje sa dzez festivalom.

  • Kaljari

    16:41 // 4. 8. 2017.

    Blagojevicu,"tamo(exit,N.Sad) " nisu bili Turci 500 godina!
    Tamo se sistemataski resava,ne trci se grlom u jagode!
    Tamo niko ne pravi od letnje pozornice kafic,od arheoloskih iskopina separee,od nisa magacine i sankove,tamo radi Wc i cesma i osvetljeno je na putanjama,tamo nema zmijarnika,trava pokosena,klupe cele,nisu kante za otpatke rasutirane...
    Tada i treba naplacivati!

    • Maja

      00:29 // 5. 8. 2017.

      Tako je... ocigledno Blagojevic nije krocio na Exit.....a kafici rade na ulazu u tvrdjavu...a na samom prostoru odrzavanja i nema kafica

  • Dexter

    13:34 // 4. 8. 2017.

    U neobjavljenom komentaru na vest od pre 2 dana rekao sam da ovakvu odluku ne moze da donese Nisvil, nego Grad, i da bi ona znacila podelu prihoda izmedju njih. Ne mislim da bi takva odluka bila dobra, ali ona je moguca. Kao ljubitelj Nisvila zainteresovan sam za njegov opstanak, ali ne po cenu ogranicenja slobode kretanja. Prodaja prava tocenja pica i zatvaranje okolnih kafica me, pak, uzasavaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: