Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:20, 21. 10. 2010.

| Društvo

Nova ambulanta u "Branko Bjegović"

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Posle višegodišnje pauze nastavljeni su radovi na izgradnji ambulante u niškom naselju "Branko Bjegović".

Rok za završetak ovog objekta je dva meseca. U međuvremenu će biti raspisan tender za unutrašnje opremanje, tako da će nova ambulanta biti stavljena u funkciju već početkom sledeće godine, kažu u Gradskoj kući.

- Ova ambulanta je izuzetno važna za stanovnike naselja jer naselje Branko Bjegović ima više od 12 hiljada stanovnika, koji imaju potrebu za adekvatnom i dostupnom primarnom zdravstvenom zaštitom - rekao je prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Miloš Simonović.

On je ocenio da Grad ovim nastavlja politiku da završava objekte započete pre mnogo godina i podseća da je prošle godine Grad uzeo kredit za završetak i izgradnju nekoliko objekata osnovne zdravstvene zaštite.

- Pored ambulante uskoro će započeti izgradnja dečijeg vrtića i osnovne škole, tako da će ovo naselje uskoro dobiti nove objekte i postati lepo mesto za život - rekao je Simonović.

Kao prioritete u primarnom zdravstvu Simonović je ocenio izgradnju nove zdravstvene stanice u Niškoj Banji i završetak izgradnje Instituta sportske medicine, čija zgrada decenijama stoji prazna pored čairskog bazena.

- Uz proširenje zdravstvenih stanica u Brzom Brodu i Donjoj Vrežini imaćemo potpuno zaokružen sistem primarne zdravstvene zaštite - kaže Simonović.

U Nišu su prošle godine već otvorene nove zdravstvene stanice u naseljima Delijski Vis, Ledena Stena i Duvanište.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: