Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 13. 10. 2020.

| Društvo

Nova autobuska stajališta u Nišu prokišnjavaju

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
prokišnjavaju stajališta
Ne mogu da se zaklone od kiše; foto: čitalac/Prijavi problem

Moderna autobuska stajališta koja su pre 5 meseci postavljena na nekoliko lokacija u Nišu, prema svedočenju putnika - prokišnjavaju. Građani ističu da osim što stajališta nemaju osnovnu funkciju zaštite od kiše, brine ih i to što je deo sa punjačima za telefon pod vodom.

prokišnjava stajalište Prokišnjava, a moderno; foto: čitalac/Prijavi problem Oni koji su jutros po kiši čekali gradski prevoz nisu mogli da se zaštite ni ispod autobuskog stajališta, iako je to jedna od njegovih osnovnih funkcija.

Pokisli su, kažu, čekajući autobus na stajalištu kod Vojne bolnice, gde je nedavno postavljena nova, moderna konsutrikcija, a pretpostavljaju da su sva "pametna" stajališta u Nišu ista i da ne štite od kiše. prokišnjava Strahuju i da li je bezbedno; foto: čitalac/Prijavi problem

Toliko hvaljena pametna stajališta koja su postavljena u Nišu, nemaju osnovnu funkciju zaštite od vremenskih neprilika. Kroz krovnu konstrukciju teče voda, a krenula je i rđa da kaplje. Pitam se i da li su bezbedna, s obzirom da imaju struju u punjačima za telefon? - piše čitalac.

Preko aplikacije "Prijavi problem" su ukazali na ovaj problem.

prokišnjava stajalište Kažu da moderna stajališta ne ispunjavaju ni osnovnu funkciju; foto: čitalac/Prijavi problem Iz Direkcije za izgradnju Niša koja je nabavila pomenuta stajališta stigli su odgovori nakon objavljivanja teksta - kažu da su upoznati sa tim da na pojedinim novim stajalištima postoji manja količina vode na klupama koje koriste putnici.

S tim u vezi izdali smo nalog preduzeću koje je izvodilo radove na montaži istih da izvrši obilazak i ukloni sve eventualne nedostatke - odgovaraju.

Takođe pojašnjavaju da pametna stajališta koriste struju niskog napona koja ne ugrožava bezbednost putnika, jer se snabdevanje vrši preko samostalnih solarnih panela koji se nalaze na krovu nadstrešnica.

*Tekst je dopunjen kada su stigli odgovori Direkcije za izgradnju Niša.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    21:36 // 14. 10. 2020.

    Lepo ja rekoh da sacekamo kise pa da vidimo istrajnost pa me mnogi "znalci" popljuvase. Evo vam sada vasa moderna evropska stajalista!

  • Putin

    10:21 // 14. 10. 2020.

    Razmazene Nislije! Sve Vam smeta! Kupljena su stajalista za SUVO VREME! Sad ce tender za kisno! Ne valjaju Vam klupe! Sad ce tender za unapredjeni model klupa! Da li gradjani Nisa primecuju da predstavnike vlasti uopste ne dotice apsolutno nista? I tako vec 30 godina!

    • Smuk

      11:28 // 14. 10. 2020.

      @Putin : Više !
      O
      Možda ,od oktobra.1917.godine !
      A moźda i ranije , od Bakunjina-anarhiste ili antihrista !

  • AntiPA

    09:16 // 14. 10. 2020.

    Pretpostavka sta ce se desiti: Dobavljac ce da kaze da to ne moze da uradi bez da mu se vrati “provizija”. Onaj ko je uzeo “proviziju” ne samo sto nece da vrati “proviziju” nego ne sme nista da uradi da prica o “proviziji” ne procuri u javnost. Svi ce da cute, a mi cemo da kisnemo na stanicama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: