Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:27, 28. 4. 2020.

| Društvo

Nova direktorka Gerontološkog centra kadar SNS-a iz Kučeva

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Gerontološki
Nova direktorka do sada bila na funkciji direktorke Centra za socijalni rad u Kučevu, u Braničevskom okrugu; foto: JV

Zaposleni u Gerontološkom centru u Nišu, nakon hapšenja direktora Milana Stevanovića, dobili su v. d. direktora jer je na to mesto postavljena dosadašnja direktorka Centra za socijalni rad u Kučevu, Slađana Maranović Nikolić.

Nakon hapšenja direktora Milana Stevanovića zbog propusta i velikog broja zaraženih u ovoj ustanovi, njegov posao je obavljala njegova zamenica, ali je ona odnedavno zaražena korona virusom, pa se poseglo sa trećim rešenjem.

Nastavljeno je sa praksom stranačkog kadriranja u ovoj ustanovi, pa je na mesto vršioca dužnosti direktora postavljena predsednica Saveta za socijalna pitanja Opštinskog odbora naprednjaka u Kučevu - Slađana Maranović Nikolić.

Ona je podnela ostavku na dosadašnju funkciju direktorke Centra za socijalni rad ove opštine u Braničevskom okrugu, koja je na hitnoj sednici, u ponedeljak, 27. aprila i potvrđena, te je na predlog Nišavskog okruga, kako je rekao ministar rada Zoran Đorđević, imenovana na novu funkciju.

Da je Gerontološki centar dobio novog direktora saopštio je i epiemiolog Branislav Tiodorović na konferenciji za novinare, koji je dodao će novoj direktorki pomoć pružiti Institut za javno zdravlje u Nišu i nadležno ministarstvo.

Mi smo već vratili 52 korisnika, ali moramo da znamo da oni mogu za 2 dana da dobiju tegobe i moraju se opet poslati u Klinički centar. U međuvremenu smo vratili neke od radnika koji su imali 2 negativna nalaza. Od danas je na čelu novi v. d. direktora i ona će to uraditi kako treba uz pomoć Instituta, epidemiološke sužbe i Ministarstva. Oni će dobiti ono što je neophodno. Svi strepimo nad tim ljudima - rekao je Tiodorović.

Prema poslednjim podacima, 41 štićenik niškog Gerontološkog centra preminuo je od virusa korona, što predstavlja skoro četvrtinu ukupnog broja preminulih u Srbiji.

Podsetimo, doskorašnji direktor Milan Stevanović se tereti za teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, a u vezi krivičnog dela prenošenje zarazne bolesti, a na saslušanju je negirao krivicu. Tužilac mu je odredio pritvor od 30 dana, uz obrazloženje da ne bi uticao na svedoke.

Sve vesti o niškom Gerontološkom centru u vreme pandemije korona virusa, čitajte ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    22:57 // 8. 2. 2021.

    E mislim da je vreme da pitate direktorku za rezultate... Npr, koliko novca treba da isplati zaposlenima po osnovu primanja koja im je nazakonito ukinula pa su tuzili GC? Npr, ne isplacivanje prevoza, promene radnih mesta (spustanje na niza radna mesta)... Pa kako sprovodi mobing nad zaposlenima.... Pa koliko je manje korisnika i koliko su smanjeni prihodi... Puno je interesantnih tema u GC Nis..

  • Bugarasi i sopovi

    18:04 // 29. 4. 2020.

    Eto ,a da ste uzeli mog muza crnogorca,da covek ne radi nista ,ali da zavede red.Tu treba dobra organizacija i gledan direktor i brate od reci i obraza

    • Mika

      20:08 // 29. 4. 2020.

      Samo ti lepo idi sa tvojim muzem u njegov rodni montenegro pa nek tamo lencari i zavodi red! Dosta su Srbiju sisali decenijama takvi kao tvoj muz! Daleko vam svima lepa kuca.

  • Dzamutka

    15:54 // 29. 4. 2020.

    Razocaran sam ! Ocekivao sam da brat Si dji ping nekog posalje !
    Kucevo jeste metropola prema Nisu, jer i oni imaju sposobnog predsednika opstine ,za razliku od ovog ,naseg, Gradonacelnika ,neznalice i neradnika !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: