Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 29. 9. 2022.

| Društvo

Nova firma čisti Prokuplje, ni jedan radnik "Hammeuma" nije prihvatio ponudu za posao

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
radnici Demetre
Radnici Demetre u pešačkoj zoni u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Oko 15-ak radnika beogradske firme “Demetra RB” koja je dobila posao obavljanja komunalnih usluga, vidljivo je prethodnih dana u centru Prokuplja, gde čiste i održavaju higijenu. Direktor te firme Radenko Bakoč potvrdio je da među novozaposlenima nije ni jedan bivši radnik JKP Hammeuma, firme u kojoj je započela likvidacija nakon usvajanja odluke na poslednjoj sednici Skupštine.

Iz beogradske firme, koja je koncesiono preuzela deo komunalnih usluga u Prokuplju i narednih 15 godina biće zadužena za čistoću, parking servis, tržnicu i zelenilo, naglašavaju da su oni bili ugovorom sa Gradom obavezani da preuzmu 30 radnika Hammeuma, ali da među njima interesovanje za novi posao nije bilo. radnici čiste Radnici Demetre već preuzeli posao čišćenja ulica u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Mi smo svim radnicima poštom sa povratnicom poslali obaveštenje i ponudu da pređu kod nas. Niko se nije javio, ali su za njih otvorena vrata ako se neko predomisli u narednom periodu - rekao je Bakoč.

Pretpostavlja da je, između ostalog, razlog nezainteresovanosti radnika da pređu u novu firmu gubitak prava na otpremninu od 9 plata, koje će dobiti radnici likvidiranog preduzeća. radnici čiste Prioritet u čišćenju javne površine i ulice u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Verovatno hoće da uzmu pare i onda da traže novi posao. Mi smo sada preuzeli sa biroa rada nekih 15, 16 ljudi koji su krenuli da rade, a u narednom periodu otvoreni smo i za bivše radnike Hammeuma ukoliko žele da pređu da rade kod nas - dodaje Bakoč.

Najavljuje da će firma koja je preuzela četiri komunalne delatnosti u Prokuplju imati ukupno između 30 i 40 radnika i naglašava da je prioritet zaposlenih higijena u Prokuplju i radnici su trenutno angažovani na čićenju ulica i javnih površina, ali najavljuje da će uskoro krenuti i čišćenje i pranje ulica.

Bakoč ističe da će naplata parkinga početi za oko mesec dana, a prethodiće obaveštenje građanima Prokuplja da povedu računa gde parkiraju automobile, kako se ne bi izlagali dodatnim troškovima, jer će firma imati i pauk službu za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila.


Nepristojna ponuda za radnike Hammeuma

Pre desetak dana na adresu zaposlenih u prokupačkom Hammeumu stigla je ponuda za posao u privatnoj firmi "Demetra RB" i gotovo svima - za radno mesto baštovan-higijeničar, za koje je potrebno osnovno obrazovanje. ponuda radnog mesta Radno mesto baštovan higijeničar za koje je potrebno osnvno obrazovanje ponuđeno radniku sa završenim pravnim fakultetom; Foto: Lj. M.

Među radnicima kojima je ponuđen taj posao su i oni sa fakultetskom diplomom, od pravnika do ekonomiste, što su shvatili kao dodatno ponižavanje.

Radnici su tvrdili i da je prilikom ponude za posao i sam koncesionar prekršio ugovorenu obavezu, jer po Ugovoru nije mogao da im ponudi manja uslove nego što su već imali u Hammeumu, odnosno bio je dužan da im omogući da rade sa završenim stepenom školske spreme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    22:17 // 30. 9. 2022.

    Od danas je Prokuplje mnogo čistiji grad.Očišćena je i opštinska kasa.Srećno ...

  • Milorad

    05:46 // 30. 9. 2022.

    Razmišljam se, da li se javiti ili ne. Zašto se sekirati, komentarisati, kada već postoji ustaljena šema, odnosno rada na Lokalu. NEĆEŠ TI, Ima ko hoće. BEOGRAD !? Ne možeš ili ne umeš, Beograd može i ume. Majkumu, ovaj Jug i sirotinja u njemu, nikako da se otarase Beograda. Sudbina, šta li drugo.

  • Zoki

    02:44 // 30. 9. 2022.

    Mafijaški poslovi,kao i svi ostali u ovom gradu i ovoj drzavi.
    Korupcija i kriminal su na najvišem nivou,od 1945.Ali zato je zivotni standard na rekordno niskom nivo.
    Kad pustite televiziju i pogledate neku od rezimskih i korumpiranih tv stanica,shvatate da je sve u redu.Ali kad izadjete van,shvatate da zivite kao u Bangladešu .
    Jad,tuga,čemer i bol....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: