Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 13. 7. 2021.

| Društvo

Nova fontana u centru Niša radi i van radnog vremena

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Nova fontana u centru Niša
Fontana ima svoje "radno vreme", a kruži jedna ista voda; foto: T. R.

Iako su radovi na novoj fontani na niškom Trgu kralja Milana završeni, pa je ona puštena u rad još u aprilu ove godine, građani pitaju zašto ona sada radi samo u određenim delovima dana, a ne konstantno, kao i kada tačno radi. Iz firme koja se bavi održavanjem fontane kažu da ona ima radno vreme koje je od 7:30 do 11:30, mada je u fontana ponekad uključena i u večernjim satima.

Jedan Nišlija kaže da bi voleo da se osveži ponekad na ovoj fontani u vreme velikih vrućina, ali tvrdi da nema priliku za to jer ona radi jako retko, uglavnom uveče.

Značilo bi nam svima koji moramo da prolazimo ovde po ovim vrućinama da imamo tu da se rashladimo. Ali ja stvarno ne viđam skoro nikad da ovde ide voda. Mokro je, napravi se kao bara, znači da fontana radi, ali ja stvarno ne znam kad. Uveče viđam da radi i svetli - kaže on.

Nova fontana u centru Niša Građani pitaju koliko je voda čista i ispravna; foto: T. R.Građanin koji, kaže, često prolazi centralnim trgom predlaže da nadležni postave neko obaveštenje o tome kada nova fontana radi i pita koliko je voda ispravna.

Nemam pojma kad radi fontana, zato je uvek zaobilazim u širokom luku. Bolje to nego da se mokar vraćam kući. Možda bi bilo lepo da stave neko obaveštenje, da se zna kad tačno radi. Viđam ponekad da deca protrčavaju kroz nju, ali ne znam koliko je voda ispravna i koliko je pametno da to rade - kaže on.

Da se ponekad udalji za svaki slučaj kad prolazi ovde jer ne zna kada će fontana proraditi kaže i jedna Nišlijka.

Kad fontana ne radi mnogi hodaju po tom delu odakle izlazi voda. Ja se udaljim za svaki slučaj, da ne dobijem kupanje. Nije ni to loše po ovoj vrućini, ali ne bi baš bilo ni prijatno tako iznenada, a stvarno ne znam kad je puštaju u rad - objašnjava Nišlijka.

Nova fontana u centru Niša Kad fontana ne radi, na Trgu bara; foto: T. T.Na pitanja o načinu funkcionisanja fontane na Trgu kralja Milana, o tome u kojim periodima dana ona radi, kao i o tome koliko je voda čista i ispravna iz Direkcije za izgradnju grada Niša upućuju na firmu koja se bavi održavanjem ove fontane, a to je, ističu, “Radnja za instalacione i završne radove u građevinarstvu, obezbeđenje i čišćenje objekata Keša - Dragan Milenović”.

Vlasnik te firme Dragan Milenović, sa druge strane, kaže da odgovore o ispravnosti ove vode treba tražiti od Direkcije. Iako neki građani kažu da najčešće viđaju da fontana radi uveče, Milenović tvrdi da radi od 7:30 do 11:30.

Sve informacije možete da dobijete u Direkciji. Ja radim šta mi oni kažu. Oni su mi nadzor i investitor. Ja sam majstor koji radi na održavanju. To je voda iz gradskog Vodovoda koja cirkuliše. Napuni se rezervoar i ona cirkuliše, kruži jedna ista voda. Postoje hemikalije koje oni kontrolišu - objašnjava Milenović.

Podsetimo, nova fontana na Trgu kralja Milana počela je sa radom krajem aprila ove godine, dok su probe obavljane od decembra prošle godine, kada je rečeno da je ona završena pre roka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • JA

    06:05 // 1. 8. 2021.

    Uskoro ćemo imati dve fontane koje ne funkcionišu u strogom centru grada. Do sada smo imali jednu, da ne računamo onu kod Kalče. Bravoooo

  • Slavica Babić

    07:54 // 16. 7. 2021.

    Ne mogu da verujem da fontana koju su svi čekali dve godine da se napravi ne radi u letnjim mesecima non stop. U Vrnjačkoj banji takva fontana radi non stop a šta se ovo dešava u Nišu ne znam. Možda postojeća vlast nije adekvatno informisana.

  • Nis lux elita bla bla

    17:39 // 14. 7. 2021.

    Gluplju fontanu covek ne moze da vidi nigde u svetu

    • Sreten

      23:16 // 31. 7. 2021.

      SETAM ja unuka od 4 godine i ucim ga da kaze kuci da smo bili na trg kod mosta. Kad pridjosmo do fontane , poletese uvis mlazevi vode , a unuk mi kaze :"VIDI DEDA OVAJ TRG SE UPISAO".
      Nasmejah se da je JEDNO DETE SHVATILO na sta lici ovo ruglo , a o tome koliko miliona kosta , bolje i da ne govorim. Niti mu je tu mesto , niti na sta lici , a okupljeni znatizeljnici bleje u njega ko da igra mecka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: