Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 6. 10. 2015.

| Društvo

Nova generacija ambasadora kulture, sporta i preduzetništva

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
ambasadori
Svečanost proglašenja ambasadora u mračnoj sali pozorišta; foto: Vanja Keser

Tri stotine učenika osnovnih i srednjih škola i studenata iz Niša, postali su ambasadori čiji će zadatak u narednoj godini biti da promovišu kulturu, sport i preduzetništvo kod svojih vršnjaka.

mladi-ambasadori2 Mladi donose nove ideje; foto: Vanja KeserTrećoj generaciji mladih ambasadora značke su dodeljene u mračnoj sali niškog Narodnog pozorišta, pošto je pred samu inauguraciju nestala struja.

Mrak u ovoj sali sjajan je znak da mladi treba da se bore protiv mraka u kulturi, preduzetništvu i medijima - poručio je predsednika Udruženja “Mladi ambasadori” Branko Krsmanović.

On je napomenuo da je prethodnoj generaciji ambasadora data šansa da se razviju sjajne ideje.

Stali smo sa strane i pustili mlade ljude da prave emisiju, kreiraju aplikaciju, da podignu sportski turnir koji je postojao kada se nisu ni rodili, da kreiraju opštu kampanju i gradu i kontaktiraju sa privrednicima iz celog sveta. Zato pozivamo i novu generaciju da daje sjajne ideje, a mi ćemo biti servis koji će im pomoći - rekao je Krsmanović.

zamenica-ambasadora-svedske Ambasada Švedske partner Udruženja "Mladi amabasadori"Da je važno da mladi imaju mesto u društvu i budu uključeni u donošenje odluka istakla je i zamenica ambasadora Švedske u Srbiji Liselot Agerlid.

Mnogo puta vidite da stariji ne žele da prihvate nove ideje i strukture, već žele da zadrže moć. Međutim, treba podržati incijative kao što su mladi ambasadori kojima će stariji biti podrška i neka vrsta vodiča - rekla je Agerild.

znacke-ambasadori Značku novom ambasadoru sporta uručio Stevan Živković; foto: Vanja KeserUčeniku 7. razreda niške Osnovne škole “Sveti Sava” Danilu Plavšiću, koji je postao ambasador sporta, značku je uručio niški kik-bokser Stevan Živković.

Čast mi je što ću biti deo ovog tima. Trudiću se da moje drugare podstaknem da se bave sportom jer je u današnje vreme igrica i interneta neohodno da imaju neku sportsku aktivnost. Pokušaću da ih motivišem da posećuju sportske manifestacije, a kao košarkaš ću promovisati fer-plej - rekao je Danilo.

Mladi ambasadori imaće mandant godinu dana, nakon čega će narednim ambasadorima postati mentori i pomagati im u njihovim aktivnostima. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pjer

    12:30 // 7. 10. 2015.

    Tol'ki "ambasadori", sportisti, učenici, đaci generacije, stručnjaci i... ništa! Svako ko nešto zna i ume odavno je ovde rek'o "laku noć deco"! Sve se vrte isti likovi, pa kad im dosadi počnu svoju decu da guraju...

  • snake

    00:58 // 7. 10. 2015.

    Nameštaljka!!! Sve veze i vezice..!

    • 300 veza i vezica

      08:42 // 7. 10. 2015.

      ili 300 klinaca koji žele da ostave svoj pečat u ovom gradu i da urade nešto korisno za svoje vršnjake i sebe? Neka deseti deo ove dece, kada odraste, pokrene sopstveni posao i ovaj grad će biti lepše mesto za život. Bolje je da budu aktivni umesto da do dvanaest mrze čitav svet...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: