Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 30. 12. 2014.

| Društvo

Nova godina u Nišu bez ijednog novog ukrasa

Autor:J. Canić, S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Dekoracija
Ukrasi duž ulica stariji od 5 godina (foto: Vanja Keser)

Nišlije Novu godinu dočekuju u gradu duž čijih ulica se nalaze ukrasi stariji od 5 godina. Odluka da se ove godine u novogodišnju dekoraciju ne uloži ni dinar, kažu u gradskim upravama, doneta je zbog štednje.

DSC-9969 Tvrđava ove godine bez novogodišnje dekoracije (foto: Vanja Keser)Tvrđava je ove godine bez “svetleće zavese”, Obrenovićeva bez “visećih zvona”, a skromno je ukrašena i Gradska kuća.

Građani kažu da grad izgleda siromašno pred praznike već nekoliko godina.

Pamtim da je ranije, kada uđem u ondašnju Pobedinu, sve bilo raskošno, paralelni viseći ukrasi duž cele ulice, a kada pogledamo ka Tvrđavi, sve šljašti. Ona sada nema nikakav ukras. Sramota za drugi grad po veličini - kaže jedna Nišlijka.

DSC-9948 I Gradska kuća sa skromnim ukrasima (foto: Vanja Keser)Mnogi komentarišu da se pretpraznična atmosfera oseća samo zahvaljujući trgovcima i ugostiteljima koji su se ipak potrudili da koliko-toliko ukrase lokale i izloge.

Bulevari su već godinama u istom prazničnom ruhu, sa jednim istim “zvezdama”, “pahuljama” i “jelkama” zakačenim na stubove.

Oni su stari, otpadaju, kada više nisu za upotrebu, mi to popravimo pre kačenja, stavimo nove svetleće kablove, to je nešto što sada imamo - kaže Igor Jovanić, direktor JKP “Gorica”, čiji su radnici zaduženi za postavljanje novogodišnjih ukrasa na javnim zgradama i površinama.

Anketa
On dodaje da nema novih ukrasa jer je ova godina bila “privredno i ekonomski opterećujuća”.

I vidite da se ne oseća neka euforija. Ukrasili smo koliko smo imali mogućnosti. Stavljeno je u programu poslovanja za 2015. godinu da ćemo, ukoliko sve bude bilo kako treba, obradovati sugrađane nekom novom dekoracijom naredne godine - dodaje Jovanić.    

Nova godina Nekad je Obrenovićeva pre praznika izgledala ovako (foto: Saša Đorđević) Najnoviji deo gradske dekoracije su plave svetiljke i lampioni kupljeni prošle godine koji krase tri jelke na Trgu kralja Milana.

Direktor “Gorice” došao je na ideju da sledećih godina predloži razmenu ukrasa sa drugim gradovima.

Čitao sam da su se u Paraćinu žalili na to da svake godine imaju sve isto, da nije loše, ali da je dosadno. Padalo mi je na pamet da vršimo neku razmenu, da uzmemo od njih ukrase i njima damo naše. To ćemo možda uraditi iduće godine - kaže Jovanić.

JKP “Gorica” zadužena je za postavljanje dekoracije po nalogu Uprave za komunalne delatnosti i Direkcije za izgradnju Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sandra Sinadinovic

    17:15 // 26. 12. 2015.

    E ovo je stvarno sramota I mislim da bi trebalo da ukrase ni su fer Beograd ukra se a Nis pa mislim da je onda bolje da ga I ne ukrase ni je fer I ne mogu da se sam vade na to da nema parazato apelujem na toda ukrase Nis bolje mnogo bolje

  • Branislav Petrovic

    21:22 // 30. 12. 2014.

    Koliko pamtim ovi ukrasi su jos iz vremena Zokita Zivkovica.Pa sada vidite,dobijeni su za dzabe.Ovi sada se kite i dalje "zutim" perjem.Zoki je bio i ostao Car.

  • Stam Bolac

    21:00 // 30. 12. 2014.

    Zato stranacke kancelarije sijaju iza svakog coska

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: