Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 23. 3. 2023.

| Društvo

Nova gradska urbanistkinja Niša - dosadašnja pomoćnica direktora Zavoda za urbanizam

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
Lidija Stefanović Nikolić
Nova gradska urbanistkinja naredne 4 godine biće Lidija Stefanović Nikolić; foto: JV/Tamara Radovanović

Naredne 4 godine će na mestu glavne urbanistkinje Grada Niša biti Lidija Stefanović Nikolić, koja je do sada bila pomoćnica direktora Zavoda za urbanizam, gde je bila zaposlena od 2009. godine. Taj predlog usvojli su odbornici niške Skupštine. Ona će na tom mestu zameniti Tanju Obradović, koja je podnela ostavku zbog nove funkcije u Ministarstvu građevine.

Nakon što je Tanja Obradović posle nešto više od dve i po godine podnela ostavku na funkciju glavne urbanistkinje Niša pre mesec dana, odbornici su na današnjoj sednici izabrali njenu zamenicu.

Na predlog Gradskog veća će naredne 4 godine na toj poziciji biti diplomirani inženjer arhitekture Lidija Stefanović Nikolić, do sada pomoćnica direktora Zavoda za urbanizam.

Kako se navodi u njenoj biografiji diplomirala je na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu 2007. godine i stekla zvanje diplomirani inženjer arhitekture.

U JP Zavod za urbanizam Niš nalazila se na mestu tehničkog direktora, zamenika direktora i pomoćnika direktora. Poseduje licence Inženjerske komore Srbije i to: odgovornog planera, odgovornog urbaniste i odgovornog projektanta. Predsednik je Komisije za planove Opštine Aleksinac i Opštine Ražanj, član Komisije za planove Opštine Gadžin Han. Bila je član Komisije za planove Grada Niša. Dobitnik je nagrada i priznanja Udruženja urbanista Srbije i Saveta salona urbanizma. Dobitnik je druge nagrade u kategoriji studija na Međunarodnom salonu urbanizma u Nišu. Član je Predsedništva Udruženja urbanista Srbije od 2021. godine i danas - piše u biografiji.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je rekla da veruje da će nova urbanistkinja odgovoriti zadatku Grada Niša i na novoj poziciji i da će do kraja mandata obavljati svoju dužnost u skladu sa zakonom.


Stara urbanistkinja prelazi na višu poziciju

Da je njena prethodnica Tanja Obradović podnela ostavku, iz Grada su potvrdili pre mesec dana i to samo dan nakon rasprave o izmenama i dopunama Nacrta generalne regulacije područja opštine Palilula, gde su predstavnici Dveri tražili njenu ostavku, ali i ostavke članova Komisije za planove.

Međutim, da to nije bio razlog ostavke tvrdili su iz Grada, a to je danas ponovila i gradonačelnica i najavila koji će ubuduće biti posao nekadašnje urbanistkinje, koja prelazi u Ministarstvo građevine.

S obzirom na to da država radi mnogo projekata ovde u ovom delu Srbije, dakle južno od Jagodine, biće im potreban čovek koji će u neku ruku i nadgledati sve te radove. Dakle radi se i auto-put do Merdara i rekonstrukcija pruge do Brestovca i počinje rekonstrukcija pruge od Niša do Beograda, mnogo je toga započeto. Završava se i zgrada terminala na Aerodromu i oni traže poverljivog i pouzdanog čoveka koji će nadgledati sve te radove. Mislim da će dosadašnji urbanista Tanja Obradović, pošto je to pozicija više u odnosu na ovo što je do sad bila, odgovoriti tom njihovom zahtevu i biti ono što od nje kao resorno Ministarstvo i očekuju - poručila je gradonačelnica.

Kompletnu biografiju nove gradske urbanistkinje možete videti u dokumentu na kraju teksta.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Biografija nove gradske urbanistkinje (preuzmi) - 549.51 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Revolt

    14:41 // 25. 3. 2023.

    Pravi problem je sto je gradd urbanisticki uzas. Katastrofa. Tolke zgrade prave a nijedan park, zelenilo, teren.. i sve to im je zasluga da ih unaprede. A grad nepopracljivo unisten

  • Kolege iz preduzeca

    13:17 // 25. 3. 2023.

    Lidija, sve cestitke!
    Zelimo ti uspeha u poslu, da napredujes jos vise. Samo, molimo te, nemoj vise da se vracas u Zavod. Dovoljno smo napredovali, materijalno i moralno, za vremena tvog rukovodjenja.

  • ISTINA

    20:25 // 24. 3. 2023.

    Aleksincanka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: