Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 6. 2. 2024.

| Društvo

Nova havarija u naselju Milka Protić, stanovnici i niški zatvorenici ostali bez vode

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
milka protić (9)
foto: čitalac

Stanovnici naselja Milka Protić i Kazneno popravni dom u Nišu danas do 15 sati neće imati vodu jer su radnici Vodomontera ponovo probušili vodovodnu cev dok su radili sanaciju kanalizacije. To je četvrti put da JKP Naissus sanira štetu koju je napravila privatna firma iz Lalinca.

milka protić (8) foto: čitalac Kako javljaju meštani, na samom ulazu u naselje radnici su juče oštetili vodovodnu cev.

Radili su oko šahte, probušili neku cev, videli to i otišli. Ostavili su da voda curi i preko noći je nastalo jezero, a od jutros voda hulja. U naselju je potop, voda izbija kao reka, a zemlja se odranja, ne sme niko da priđe - javljaju meštani.

JKP Naissus je saopštio da radi na popravci vodovodne mreže u naselju. Kako navode, u planu je osposobljavanje deoničnog šibera u ulici Leoni 6, a zbog radova vodu neće imati stanovnici naselja Milka Protić i KPZ Niš do 15 sati.

milka protić 4 To je peti put da Vodovod interveniše u naselju od kada Vodomonteri izvode radove na rekonstrukciji kanalizacione mreže.

Ustanovljeno je da je u periodu od 15.10.2023. do 15.1.2024.god. u naselju Milka Protić izvršeno četiri (4) intervencije na sanaciji havarije na vodovodnoj mreži. Tri (3) havarije su prouzrokovane od strane tpećeg lica usled izvođenja radova na kanalizacionoj mreži u naselju dok je jedna (1) havarija nastala pucanjem cevi bez spoljnih uticaja - navode iz Naissusa.

Već je jednom kamion firme koja izvodi radove upao je u rupu koju su radnici prethodno iskopali kada se zemlja odronula. Meštani kažu da je situacija “gora nego ikada” i strahuju da će postati “niška Savamala” jer su umesto sanacije kanalizacije dobili prekopane puteve, dvorišta i porušene ograde.

Sanaciju kanalizacije po nalogu Gradskog štaba za vanredne situacije radi firma Vodomonteri iz Lalinca. Vodomonterima je prihod za 2 godine uvećan skoro 8 puta, vlasnik firme je vlasnik ili suvlasnik 33 nekretnine, a Štabu je iz gradskog budžeta ove godine namenjeno čak pola milijarde dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    18:05 // 6. 2. 2024.

    Осуђенике пустити кући...у "кућни притвор"...а становници...?!Где ће...они су,већ,кући...

  • Vododemonter

    15:13 // 6. 2. 2024.

    Treba da se zovu

    • Vodonstalater u penziji

      16:37 // 6. 2. 2024.

      Bravo za originalni komentar!

  • Samozvanci

    15:12 // 6. 2. 2024.

    Vodomonteri iz Lalinca, a posebno oni koji su ih dozvali i radovali im se, a zive u tom naselju, samozvanci nepismeni toliko vole grad da mi to prosto ne mozemo da vidimo od toliko velike ljubavi koja obasjava i zaslepljuje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: