Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 23. 6. 2017.

| Društvo

Nova humanitarna akcija za opremanje klinike za decu obolelu od raka u Nišu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Oglasi za život Nele Karajlić
Novac od pordatih stvari sa oglasa ide NURDOR-u; Foto: Screenshot "Oglasi za život"

Nove i polovne stvari poznatih među kojima su Nele Karajlić, Nikola Kojo, Mirjana Karanović i mnogi drugi, prodavaće se na stranici www.oglasizazivot.rs, a sav novac od prodaje biće potrošen za završetak dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Svako će moći da pomogne deci oboleloj od raka i tako što će oglasiti podaju svojih stvari.

Građani će preko akcije “Oglasi za život” moći da dođu u posed ličnih dragocenosti svojih omiljenih glumaca i muzičara, istovremeno pomažući NURDOR-u.

Značaj akcije su prepoznale i poznate ličnosti, pa će tako dr Nele Karajlić, Nikola Kojo, Mirjana Karanović, Jovana Brakočević, Slobodan Šarenac, Slavko Beleslin, Nataša Miljković, Marčelo, "Disciplina Kičme", "Bad Copy", "SARS", "Dubioza Kolektiv", "Brkovi" i mnogi drugi oglasiti prodaju ličnih dragocenosti, koje za njih imaju sentimentalnu vrednost - dodaju.

Potrebno je, objašnjavaju, da za predmet koji želite da prodate preko Halo oglasa, u poslednjem koraku procesa predaje oglasa, izaberete “Humanitarni oglas”, a on će biti istaknut i obeležen posebnom značkicom. Detaljnija uputstva za učešće u humanitarnoj akciji istaknuta su na sajtu oglasizazivot.rs. Dečja hemato-onkološka klinika Niš Očekuju da će do kraja godine klinika biti spremna za useljenje; Foto: NURDOR

U izgradnji dečje bolnice mogu učestvovati svi koji imaju neku stvar koju više ne koriste, kao i oni koji oglašenu stvar žele da kupe, jer je prodajom ili kupovinom predmeta u okviru ove akcije  korist višestruka - navode organizatori akcije.

Akciji “Oglasi za život”, kažu organizatori iz NURDOR-a, Halo oglasa i Exit fondacije, posebno je pomogao kompozitor Aleksandar Simić, koji je uradio muziku za promotivni spot. 


Očekuju da će do kraja godine klinika biti spremna za useljenje

U NURDOR-u navode da je potrebno prikupiti još 20 miliona dinara, s tim da je država obećala da će pomoći u iznosu od 10 miliona dinara koliko iznosi PDV.

Uporedo se skupljaju sredstva za opremanje objekta i zato je važan doprinos svih koji su u mogućnosti da pomognu - kažu u organizaciji.

Ukupna vrednost druge faze projekta je, dodaju, 50 miliona dinara, a zahvaljujući donacijama, do sada je prikupljeno 30 miliona dinara. Očekuju da će do kraja godine novi hemato-onkološki centar biti spreman za useljenje.

Podsetimo, izgradnja nove klinike počela je maja 2016. godine, nakon što je prethodnog meseca novac za PDV dodat iz državne kase. Zgrada je završena decembra prošle godine, a onda je počeo da se prikuplja novac za opremanje. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR već godinama kroz mnoge akcije i pojedinačne donacije prikuplja pare za izgradnju i opremanje novog dečjeg odeljenja u Kliničkom centru u Nišu.

U poslednjoj akciji “Asovi za decu”, navode, prikupljeno je 120.000 evra.

Oglasi za život

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: