Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 7. 10. 2021.

| Društvo

Nova nagrada za gradonačelnika Leskovca - na Samitu fotografa bivše Jugoslavije dobio ”Tomin šešir”

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Goran Cvetanović
Nastavlja se žetva nagrada Gorana Cvetanovića; foto: Grad Leskovac

U organizaciji Foto-kluba Leskovac sinoć je u Leskovačkom kulturnom centru otvoren 11. Samit fotografa bivše Jugoslavije, a među dobitnicima nagrada našao se i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, pošto je i on dobio nagradu ”Tomin šešir”, kao i zahvalnicu za doprinos i razvoj te manifestacije.

Glavna nagrada Samita ”Tomin šešir” pripala je laureatu Branimiru Ritonji koji je jedan od najcenjenijih fotografa u Evropi. Nova nagrada u čast preminulog novinskog fotografa Željka Sinobada koja nosi njegovo ime, za najbolju fotografiju pripala je Fadilu Šarkiju.

Ipak, među nagrađenim fotografima našao se i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je, kako stoji na zvaničnom sajtu Grada takođe dobitnik nagrade ”Tomin šešir”. Iako se prvi čovek Leskovca ne bavi fotografijom, bar ne da javnost zna za to, i on se našao među dobitnicima i to nagrade koja ima - dva dobitnika.

U umetničkom smislu laureat nagrade "Tomin šešir" je Branimir Ritonja, a za zasluge i dugogodišnju finansijku podršku Samitu koji bez toga ne bi uspeo da se razvija i da opstane, Foto-klub je gradonačelniku simbolično dodelio ”Tomin šešir” - rekli su organizatori.

Ovo je još jedna u nizu nagrada gradonačelnika Leskovca, pošto je već dobio nagradu Srpskog lekarskog društva, Svetosavsku nagradu, a dobitnk je nagrade i "Kapetan Miša Anastasijević" za razvoj Srbije.

Podsetimo, Cvetanović je već ranije dobio nagradu za štiglića koji najlepše peva, džentlmena godine, najlepše dvorište, za najčitaniji stručni članak godine, a sredinom septembra na izložbi pasa njegov pas Hanibal proglašen za najlepšeg dobermana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    00:13 // 14. 10. 2021.

    Молим ЈВ да провере и упореде IP адресе са којих стижу сви ови болесни улизички хвалоспеви одобравања- и да објаве да ли сви ти коментари стижу преко државних сервера у току радног времена…. Туга колико је само плитких и јадних индивидуа у блиском окружењу овог Фараона с’ Кемприча….

  • nikni

    19:28 // 9. 10. 2021.

    Svako dobija ono sto zasluzuje, svaka cast nasem Gradonacelniku na svu poztrtvovanost i cetitam na nagradi....

  • D.IVANOVIĆ

    02:52 // 9. 10. 2021.

    Pomoć koju grad godinama pruža Samitu je od velikog značaja za održanje ovog festivala. Ulaganjem u kulturu ulaže se u budućnost, razvoj i napredak društva u svakom pogledu. Nagrada je opravdano dobijena!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: