Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:38, 21. 5. 2021.

| Društvo

Nova nagrada za gradonačelnika Leskovca, ovoga puta od Srpskog lekarskog društva

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
gradonačelnik leskovca
Nagrade za leskovačkog gradonačelnika se samo ređaju; foto: M. M.

Među 11 nagrađenih doktora, zaslužnih članova Srpskog lekarskog društva koji su dobili godišnje diplome, nagrade, i povelje, našao se i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Njemu je predsednik Okružne podružnice Leskovac Milan Petrović uručio diplomu, iako sam Cvetanović u protekloj godini nije lečio pacijente, te ostaje dilema zbog čega je i on među dobitnicima.

Posle mnogobrojnih nagrada u različitim oblastima i sferama života, gradonačelnik Leskovca nagrađen je u oblasti medicine, a kako sam kaže ona mu je najdraža pošto je došla od njegovih kolega. I upravo je on na dodeli priznanja govorio u ime svih nagrađenih.

Cvetanović je u ovoj godini već dobio Svetosavsku nagradu, a od pre nekoliko dana je dobitnik nagrade Kapiten Miša Anastasijević, za razvoj Srbije. U kolekciji Gorana Cvetanovića nalaze se i nagrade za najlepše dvorište, štiglića koji najlepše peva i džentlmen godine, kao i za najčitaniji stručni članak godine.

Neizmerno sam počastvovan što sam danas među dobitnicima priznanja Srpskog lekarskog društva. Ostalim dobitnicima takođe čestitam, a moram da istaknem da se mnogo lepo osećam pošto se nalazim u jednoj od najboljih ustanova u Srbiji i regionu, sa tradicijom koja je duža od 110 godina. Leskovačka bolnica je dobitnik nagrada u Londonu, Hongkongu, kao i mnogobrojnih drugih nagrada - rekao je Cvetanović.

Osim gradonačelnika Cvetanovića diplome su dobili još doktori Goran Stanojević, Radomir Mitić, Milan Petrović, kao i posthumno doktorka Dušanka Živković.

Zahvalnice su dodeljene doktorkama Vanji Ilić, Suzani Cvetković, Biljani Ljubić Neli Milenković i doktoru Bojanu Stankoviću, dok je povelju dobio doktor Miomir Prokopović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lili

    00:09 // 24. 5. 2021.

    A gde je dr.Vlasta sa infektivnog odelenja?

  • nebitan

    17:58 // 22. 5. 2021.

    Dajte mu bre i Nobelovu nagradu pa da polegamo......

  • Kalisi

    23:23 // 21. 5. 2021.

    Priznanje je uručeno za doprinos razvoju zdravstvene delatnosti. Nije neophodno biti direktno u zdravstvenoj ustanovi da bi se uticalo na razvoj te oblasti. Gradonačelnik kao lekar razume potrebe medicinskog i nemedicinskog osoblja i ustanova zato je mnogo puta svojim autoritetom doprineo da bolnica i dom zdravlja budu sagledani zahvaljujući čemu su uslovi pružanja zdravstvene zaštite mnogo bolji.

    • Zlobnik

      15:35 // 22. 5. 2021.

      @Kalisi:Koj' će sagleda ako ne Mesko? Toliko decenija rada u MedEcinskim ustanovama u LE i ogromno iskustvo koje je konačno "izbilo" kao Vesuvio /ne mislim na pizzu/!"Sagledao" je potrebe roštiljdžija, zdravstva i zdravstvenih radnika...jer su "iste"! Tol'ko jasno, mada su mu slaba strana "mokre trafo stanice" i pretvaranje el. energije u ... ostalo je bilo teško zapamtiti. Još teže reprodukovati

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: