Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 9. 4. 2021.

| Društvo

Krizni štab: Od 19. aprila počinju da rade škole, od ponedeljka možda i tržni centri

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti, RTS
Škola
Povratak u klupe 19. aprila; Ilustracija; foto: Ljubica Jocić

Škole počinju da rade od 19. aprila, a sa radom bi od ponedeljka mogli da krenu i tržni centri, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović nakon današnje sednice Republičkog kriznog štaba.

Kako prenosi RTS, Tiodorović je rekao da ako se trendovi u trenutnoj epidemiološkoj situaciji nastave, moguće da od ponedeljka počnu da rade tržni centri i ugostiteljski objekti u tržnim centrima koji imaju baštu.

U kovid ambulantama se, kako je naveo, smanjuje broj prvih pregleda, ali su kovid bolnice i dalje pune i pod opterećenjem.

Istakao je i da je vreme da se onlajn nastava uvodi samo u mestima koja su moguća žarišta i na osnovu lokalnih procena.

Popuštanja mera i dozvola vlasnicima ugostiteljskih objekata za rad u zatvorenom prostoru ni nakon današnje sednice nije najavljeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sanja

    18:09 // 15. 4. 2021.

    Ovako samo ne znam zašto jadna dijeca moraju da ispaštaju zbog vaših glupih odluka stanje se nije smirilo niti će se smiriti ovde kod nas pola srednjoskolaca je zaraženo i ja sad svoje dijete trebam da šaljem u školu radi vaših prohtijeva ovo je politička laž jer da nije dijecu bi vratili na online kao da im nešto hvali izvinuće te me ali doći će do izlazaka na ulice ako se dijeca vrate u škole

  • Zeks

    10:04 // 10. 4. 2021.

    Pa da li su trzni centri na otvorenom.Cini mi se da treba delta da se otvori.Krizni stab je grupa neznalica

    • Petar

      12:53 // 10. 4. 2021.

      Nije ,nego je to skup korumpiranih likova koji izvlače ličnu korist iz ove epidemije.

  • Anita Kostić

    03:24 // 10. 4. 2021.

    U tim školama nema samo deca nego i odraslih, možda bolesnih nastavnika, profesora. Škola nije mesto gde će ti ljudi da ih čuvaju. Roditelji hoće samo da se otarase od dece jer nisu navikli da im, naravno majke, spremaju, nego novac i u pekare, brze hrane i u škole. Sram vas bilo, jer oni i kijaju i kašljaju i tako dolaze u škole. Da li neko misli na te ljude koji treba da ih,,čuvaju,,

    • penzionerka

      12:01 // 10. 4. 2021.

      Ta ista deca ako kijaju i kaslju ne idu u skolu i da li mislis da ce bolesno dete neko poslati na nastavu i da ga roditelji ne vole i jedva cekaju da ga se otarase? Bolesni nastavnici takodje ne idu u skole. Lako je pricati o tudjoj deci i tudjim majkama koje se muce da zarade i nemaju vremena da im spreme dorucak,i nemaju svi babe i dede. Ja sam baka,majka i svekrva i znam da je roditeljima tesko

    • sozontije

      13:21 // 10. 4. 2021.

      Čemu povika na rodtelje, kada oni ne odlučuju da li se u školu ide ili ne? Sram te bilo za komentar. Ako slučajno radiš u prosveti, daj otkaz, jer nisi za takav posao. Bezobrazno i nevaspitano do granica sebičnosti i nerada. Šta da kažu zdravstveni radnici?

    • Nada

      13:46 // 13. 4. 2021.

      Bas tako!!!!
      Treba ostaviti decu kod kuce,ja imam 3 pa stizem i da ucim i da kuvam

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: