Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 30. 5. 2023.

| Društvo

Nova parking mesta u Prokuplju obeležena i u ulicama koje su zatvorene za saobraćaj

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
parking
Osvanula ocrtana parking mesta u ulici zabranjenoj za saobraćaj; Foto: Lj. M.

Ulica Miloša Obilića, stotinak metara udaljena od centra Prokuplja gde se nalazi i Osnovna škola “Nikodije Stojanović Tatko”, godinama je zatvorena za saobraćaj u oba smera, a sada su u njoj osvanula obeležena parking mesta. I pored jasne zabrane sa obe strane ulice saobraćajnim znakovima da se automobili u njoj ne mogu kretati, u privatnoj firmi koja vrši naplatu parkinga kažu da su mesta obeležena na osnovu Rešenja o određivanju javnih parkirališta koje je doneo Grad Prokuplje.

Građani su nezadovoljni i najavljuju peticiju, ali i građansku neposlušnost nakon takve odluke beogradske privatne firme Demetra AB, koja je pre godinu dana koncesiono preuzela nekoliko profitabilnih delatnosti nekadašnjeg JP Hammeuma, između ostalog i naplatu parkinga.

Tvrde da su iznenađeni odlukom da se u ulici zabranjenoj za saobraćaj obeleže parking mesta i najavljuje da će fizički sprečiti da neko ko je doneo takvu odluku istu i realizuje. parking prokuplje Stanari nezadovoljni novim parking mestima u njihovim ulicama; Foto: Lj. M.

Ovo je van svake pameti, naša ulica je godinama zatvorena za saobraćaj, kolima ne možemo do svojih kuća, policajci nas kažnjavaju kada pokušamo da se krećemo tom ulicom, a sada su ocrtana parking mesta. Izgleda da će Prokupčani početi da kupuju leteće automobile, jer jedino tako mogu da se parkiraju, a da ne naprave saobraćajni prekršaj. Osim toga, celom dužinom ulica se graniči sa Osnovnom školom "Tatko", tu je i dečije fudbalsko igralište gde veliki broj mališana provodi vreme i sa razlogom je nekada doneta odluka o zabrani kretanja automobila, a sada je izgleda nekome preče da zaradi koji dinar više nego bezbednosti naše dece - kaže žitelj ulice.

Još nekoliko prokupačkih ulica dobilo je nova parking mesta i reakcije su uglavnom negativne, jer i pored teške finansijske situacije većine građana, sada im se dodaje još jedan namet za mesečno parkiranje od 1.720 dinara.

U firmi Demetra AB kažu da ništa nisu uradili na “svoju ruku”, već da su parkirališta ocrtana na osnovu rešenja koje je doneo Grad Prokuplje, a usvojila Skupština. cene parkinga Nove cene parkinga važe od 1. juna; Foto: Lj. M.

Mi smo po tom rešenju obeležili parking mesta. Očekujemo da se u toj ulici u narednom periodu promeni režim saobraćaja i da će u njoj moći da se kreću automobili - kazao je Dejan Vasiljević, tehnički direktor Demetre AB.

Inače na teritoriji Prokuplja novim pravilnikom za naplatu parkiranja koji počinje da važi od 1. juna postoje dve zone - prva i ekstra, cena po započetom satu je 70 u ekstra, odnosno 41 dinar u prvoj zoni, a postoji oko 300 obeleženih parking mesta.

Građanima koji žele parking mesto ispred svoje kuće ili zgrade omogućena je kupovina mesečne karte za parkiranje po ceni od 770 dinara u prvoj, odnosno 1.000 dinara u ekstra zoni.

Početkom prošle godine upravljanje i obavljanje komunalnih delatnosti oko čistoće grada, parking mesta, Tržnice i Gradskog zelenila u Prokuplju prešlo je u nadležnost beogradske firme Demetra, koja je u obavezi da plaća godišnju koncesionu naknadu od 505.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jocko

    16:43 // 30. 5. 2023.

    Ulica nije nicije dvoriste i toga samo u Prokuplju ima da vlasnici kuca postave zardinjere i tako zauzmu javnu povrsinu.
    E to je problem!

    • Boca

      17:39 // 30. 5. 2023.

      Inspekcija na ulice a ne po kaficima i problem resen.

  • Parkirant

    16:42 // 30. 5. 2023.

    Demetra od reči daj metra, da izmerimo jos neko parking mesto, da kapne koji dinara da plazimo onu veliku koncesiju od 500.000 godisnje

  • Doktor Dulitl

    15:21 // 30. 5. 2023.

    Evo svima odgovora zasto se pominje frigo.Pa on je predsednik skupstine,prvi covek koji donosi sve ove odluke.On ih je uveo preko njegove skupstine i usvojio plan,Demetra sada kaze,grad nam je to dao.A ko je grad,pa frigo i banditi iz komunalne inspekcije.Demetri moze sve a hameumu ste sve oduzeli i likvidirali radnike.Doktore,ovo je nasilje tvoga badze majstora.Ovo je za protest i raskid ugovora.

    • How

      17:06 // 30. 5. 2023.

      I Merosina ima svog Friga

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: