Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 27. 11. 2013.

| Društvo

Nova praktična znanja za studente i privrednike

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Dodela-sertifikata.JPG
Sertifikate je dobilo 66 polaznika

Godinu dana od početka treninga projekta "Bridge", na svečanosti na Univerzitetu u Nišu, 66 studenata i privrednika dobilo je 110 sertifikata kao dokaz uspešno završenih obuka.

Besplatne treninge o evropskim integracijama, prilikama za finansiranje iz evropskih fondova, zaštiti životne sredine i internacionalnom marketingu završili su polaznici koji su na prethodnom testiranju bili najuspešniji među više od 250 kandidata. CIM group

Među njima je i Lana Petković, apsolvent Ekonomskog fakulteta kojoj će, kako kaže, nova praktična znanja biti značajna u budućoj karijeri.

- Na fakultetu uopšte ne pominju načine na koje možemo da obezbedimo finansiranje od Evropske unije, a na treningu sam upravo naučila mnogo toga o fondovima do 2020. godine, što znači da će oni tek biti aktuelni i da ću moći da za njih apliciram - kaže Lena.

Onim što je na obukama naučila zadovoljna je i advokat Marija Tomić Simić.

- Iako sam imala iskustva sa pisanjem projekata nedostajala su mi praktična znanja koja mi sada omogućavaju da tražim pomoć od Brisela. Važna je i sama veština pisanja projekata. Imam poslovne ideje, videćemo kako ću ih realizovati - kaže Tomić Simić.

O svemu ovome polaznicima su predavali domaći i inostrani eksperti sa višedecenijskim radnim iskustvom na rukovodećim položajima u institucijama Evropske Unije u Briselu, stručnjaci koji su realizovali mnoge projekte u javnom i privatnom sektoru Nemačke, ali i stručnjaci za marketing sa britanskog Univerziteta Šefild.

Podsetimo, ovaj projekat vrednosti 300.000 evra sprovodi "CIM grupa" iz Niša sa nemačkim partnerom IfU iz Drezdena, Univerzitetom u Nišu i Regionalnom Privrednom komorom Niša, pod pokroviteljstvom nemačkog Ministarstva za međunarodnu ekonomsku saradnju (BMZ) i nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Kako objašnjavaju u "CIM grupi" naziv projekta "Bridge" asocira na most, odnosno spoj potreba tržišta i znanja i veština do kojih su došli studenti završnih godina fakulteta i vlasnici i direktori malih i srednjih preduzeća jugoistočne Srbije.

Treninzi će trajati do kraja maja 2015. godine. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: