Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 20. 9. 2010.

| Društvo

Nova preletanja: iz SRS u G17 plus

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
arhivska fotografija

NIŠ - Niška skupština ima na današnjem zasedanju drugi odnos snaga jer su redove radikala napustila dvojica odbornika koji su jutros prešli u odborničku grupu G17 plus.

Novo stranačko utočište pronašli su odbornici Miroslav Pavlović i Zoran Stošić.

U niškim parlamentarnim klupama sedi jedan odbornik Narodne partije, prvaka Maje Gojković, a jedan odbornik se predstavlja i kao "predstavnik naroda, koji zastupa Srpsku naprednu stranku". Partija "Niška regija" sada od dva poslanika, koliko je u početku brojala ova niška stranka, sada ima pet odbornika, a po svemu sudeći u ovoj preletačkoj sezoni najlošije su prošli radikali koji su sa 18 odbornika spali na samo deset.

Narodna partija, SNS i Niška regija nisu postojale u vreme izbora kada se formirao niški parlament.

Srđan Pešić, odbornik Liberalno demokratske stranke u niškoj skupštini zatražio je zbog svega toga na današnjoj sednici od Mileta Ilića, predsednika parlamenta, tačne podatke o tome “koji odbornik pripada kojoj stranci”. On je, čak, niški parlament nazvao “čarobnom kvantaškom pijacom gde nakupci najbolje prolaze”.

- Od sednice do sednice se samo trguje mandatima dok se zapostavljaju važni niški problemi. Odbornici imaju pravo da znaju pripadnost svojih kolega kako bi normalno funkcionisali jer se ovde ne zna ko je vlast, a ko opozicija - kazao je Pešić.

Prema podacima sa sajta Grada Niša, odbornička grupa DSS ima 5 mandata, Niška regija 2, G17 plus 7, Srpska radikalna stranka 17, Za evropsku Srbiju 18, LDP 4, SPS-PUPS-JS-PSS 7 i Srpska napredna stranka 1.

Na poslednjim izborima SRS i ZES (DS) osvojili su po 18 mandata, DSS-NS, G17 plus i koalicija okupljena oko SPS po 7 i LDP 4 mandata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    10:40 // 22. 9. 2010.

    Cekaj bre, a šta će da se dešava kad na sledećim izborima u parlamentu sedi IME I PREZIME ne stranka. Šta ćemo onda, ko će da bude kriv, natkupci...
    Ne prijatelji moji, svako je rodjen slobodan i može da radi sve ono što ne ugrožava druge, a koliko vidim najviše se bune centralističke stranke, koji te odbornike gledaju kao brojku za dizanje ruku. I sada vam je kriv Ustavni sud, što je konačno uveo revoluciju u kreiranju većine u parlamentu. Nema više sedenja u beogradskoj fortelji i na telefonski poziv da se nameštaju odluke u Babušnici ili Nišu. Gotovo je sa tim....

  • nislija

    17:51 // 20. 9. 2010.

    Ko ume njemu dve.Neka se organizuju kako zele ako je to za dobrobit Nislija. Pozdrav,bravo za objektivno izvestavanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: