Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 11. 1. 2012.

| Društvo

"Nova radna mesta prioriteti Svrljiga"

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
P100112_12.08

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić na konferenciji za novinare rekao da će pomoć bračnim parovima, porodiljama i bebama, subvencije poljoprivredi i nova radna mesta biti prioriteti u ovoj godini.

Na konferenciji je Miletić upoznao novinare sa odlukama koje stupaju na snagu u tekućoj godini, a odnose se na pomoć bračnim parovima i porodiljama, kao i o pomoći za novorođenčad, a sve u cilju suzbijanja bele kuge.

Od januara ove godine, odlukom Skupštine, bračni parovi dobijaće pomoć od 100.000 dinara, odnosno 150.000 dinara ukoliko je njihovo prebivalište u nekom od 38 sela na teritoriji opštine Svrljig.

Iz opštinskog budžeta za svako novorođeno dete, pored dosadašnjih 25.000 dinara, isplaćivaće se još po 5.000 dinara mesečno do navršene prve godine deteta, dok će nezaposlene porodilje, takođe do prve godine deteta, dobijati mesečno po 5.000, odnosno 7.500 dinara ukoliko žive na selu.

- Kroz subvencije SIEPA-e očekujem otvaranja novih radnih mesta u pogonu preduzeća „Niška mlekara“, „MIN-DIV“, „Kameleon“, „Montegi“, kao i u drvno-prerađivačkom sektoru – kaže Miletić.

Subvencije opštine odnose se i na povećanje premije za mleko sa 3 na 5 dinara za litar kravljeg mleka, odnosno na 7 dinara za kozje i ovčije mleko. Subvencionisanje se i tov grla preko 300 kilograma žive mere sa po 5 dinara po kilogramu, dok je osiguranje životinja, useva i ekonomskih objekata povećano sa 30 na 40%.
Prema rečima Miletića, u toku ovog meseca očekuje se i sklapanje ugovora sa „Niš-expresom“ o subvencionisanju prevoza lica starijih od 70 godina na teritoriji opštine Svrljig.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • branka

    12:07 // 13. 1. 2012.

    Smatram da je to diskriminacija ljudi po prebivalištu, da se bračnim parovima na selu daje 150 hiljada dinara. Da li to naš predsednik Milija želi da preostalih 13 hiljada svrljižana odu na selo da žive?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: