Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 11. 9. 2012.

| Društvo

Nova sala u NKC-u do kraja godine?

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
nkc12
Arhivska fotografija

Ovih dana privode se kraju završni radovi na sceni u novoj sali Niškog kulturnog centra, saopšteno je Južnim vestima iz ove istitucije.

Srđan Savić, direktor NKC-a, objasnio je da bi nakon završetka radova salu trebalo da obiđu predstavnici Uprave za kulturu, nadzorni organi i, kao najvažnije, da se izvrši kontrola zaštite od požara.

- Radovi će ubrzo biti gotovi, ali 90% zavisi od toga kada će komisija izvršiti kontrolu i dati odobrenje. Postoji mogućnost da sve to bude gotovo do kraja godine, ali ne možemo da damo precizne informacije - rekao je Savić za Južne vesti.

On je objasnio da je nakon požara u Novom Sadu i u Vranjskom pozorištu kontrola znatno povećana, pa tako, na primer, mora da se koristi određena akrilna boja otporna na vatru. Takođe, ako su stolice drvene moraju biti od određenog drvete i slično.

- Jeste da su radovi kasnili, ali bolje i da se radovi oduže a da sve bude urađeno kako treba jer to je nešto što ostaje, a odlaganje nije toliko veliko da će imati veće posledice - dodaje Savić.

nkc2 Arhivska fotografija

Da podsetimo, rekonstrukcija sale počela je 2008. godine, ali su se radovi sporo odvijali zbog tadašnjih sporova oko vlasništva nad klubom. U međuvremenu je izmenjen Zakon o planiranju i izgradnji, pa su neki delovi projekta renoviranja sale morali da budu promenjeni što je uticalo i na pomeranje rokova.

Sala ima balkon sa oko 70 fiksiranih sedišta, a u centralnom delu, po potrebi, biće postavljane stolice pa će moći da stane između 350 i 400 ljudi.

Zbog nagiba poda prema bini gledaoci će imati dobar pregled scene tokom predstava i performansa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: