Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 3. 12. 2015.

| Društvo

Nova socijalna mreža za uzbunjivače i borce protiv korupcije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
integrist
www.integrist.net

Na portalu integris.net građanima će biti omogućeno otvaranje različitih profila i pokretanje tema. Tu će, kako kaže Pavle Dimitrijević, jedan od inicijatora ove ideje, građani moći da na najbrži način razmene informacije i dođu do rešenja za svoj problem u vezi sa bilo kakvim oblikom korupcije.

Pored interakcije i razmene iskustava, građani će na novom portalu moći da nađu i sve neophodne zakone i propise koji regulišu oblast korupcije, javnih finansija i prava građana.

Na sajtu će svoje profile moći da otvaraju ljudi koji žele da na svaki mogući način reše svoj problem koji je vezan sa transparentnošču, odgovornošću javnih vlasti ili bilo kakvog oblika korupcije ili da nekako u kontaktu sa drugim ljudima i institucijama nađu informaciju kako da zaštite neko svoje pravo - rekao je Dimitrijević.

birodi Idejni tvorci integrista - Dimitrijević prvi s leva; foto: JVOn je predstavnik Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) u Koaliciji “Za integritet” koja je i idejni tvorac socijalne mreže za borbu protiv korupcije. Pored BRODI-ja tu su i predstavnici niškog LAF-a, Olaf Palme instituta i Centra za razvoj lokalnih sredina.


LAF primer gradovima na Kosovu

Pavle Dimitrijević je, kako kaže, osim što prezentuje portal, danas u Nišu i zbog promocije niškog Lokalnog antikorupcijskog foruma ljudima sa Kosova.

Reč je o 17 predstavnika civilnog sektora i lokalne samouprave iz Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana i Kosovske Mitrovice.

Poenta ove studijske posete je da model funkcionisanja niškog LAF-a predstavimo institucijama na Kosovu i da taj model počne za otprilike godinu dana i tamo da živi i da se oko njega okuplja civilno društvo, kao što se to dešava i u Nišu - kaže Dimitrijević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cobi

    21:52 // 3. 12. 2015.

    Izvinte,ko ono beše kažnjen zbog korupcije?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: