Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 27. 10. 2011.

| Društvo

Nova sredstva “Progresa” za jug Srbije

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, progres konf

Evropska unija i Vlada Švajcarske finansiraće sa 460.000 evra infrastrukturne projekate koji su izabrani za najbolje u okviru drugog javnog poziva Programa evropskog partnerstva sa opštinama PROGRES, odlučeno je na petom sastanku Upravnog odbora.

Između šesnaest podnetih infrastrukturnih projekata, odobreno je finansiranje poboljšanja kanalizacionog sistema u Crnoj Travi i rekonstrukcija fabrike Termovent u Medveđi, kako bi mogla da se koristi za proizvodnju briketa.

Upravni odbor je takođe odobrio plan PROGRES-a za pružanje finansijske podrške za unapređenje rada lokalne poreske administracije u Lebanu i Bojniku. Sredstva će biti prvenstveno utrošena za unapređenje baza podataka poreskih obveznika, za kupovinu računarske opreme i odgovarajućeg softvera. Evropska unija i Vlada Švajcarske će obezbediti oko 85.000 evra za podršku ovoj aktivnosti, a opštine korisnici će učestvovati sa 9.500 evra.

Prema oceni Upravnog odbora, opštine, najveći korisnici sredstava, posle perioda u kojem je bilo kašnjenja u uplaćivanju doprinosa i u pripremi tenderske dokumentacije, ostvarile su napredak i očekuje se intenzivniji rad na samoj realizaciji projekata krajem ove jeseni.

Grem Tindal, mendžer PROGRES-a, isti da je važno da opštine poštuju obaveze koje proizilaze iz ugovora o dodeli bespovratnih sredstava, jer će tako uspeti da sprovedeu odobreni projekti i opštine će spremno dočekati prilike da obezbede nova bespovratna sredstva iz donatorskih, a prvenstveno evropskih pretpristupnih fondova.

Evropska unija finansijski podržava razvojni program PROGRES, sa 14,1 milion evra, Vlada Švajcarske sa 2,5 miliona evra, dok Vlada Republike Srbije učestvuje sa 1,5 milion evra. PROGRES se realizuje u 25 opština južne i jugozapadne Srbije i ima za cilj da podrži društveno-ekonomski razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: