Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:19, 18. 3. 2016.

| Društvo

Nova stanica komunalne policije na Bulevaru

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
komunalna policija
Na samom otvaranju pomoć komunalaca već počeli da traže građani; foto: J. C.

Na Bulevaru Nemanjića broj 69, u zgradi popularnoj po nazivu “Lepa Brena”, otvorena je stanica Odeljenja komunalne policije u Nišu.

Građani će, kako ističe načelnik niške komunalne policije Igor Džonić, sada osim u stanicu u Katićevoj ulici, moći da dođu i u ovu novu i prijave problem i zatraže pomoć. Radno vreme ove ispostave je od 6 do 22 sata.

Formirali smo ovu poručnu jedinicu na prostoru gde je najveća gustina naseljenosti i sigurno ima najveći broj zgrada kolektivnog stanovanja. U ovoj prostoriji će biti 15 komunalnih policajaca, a ukoliko bude potrebe, biće ih prebačeno još iz centrale - kaže Džonić.

komunalna policija Stanica u zgradi "Lepa Brena"Kaže da za potrebe nove stanice nisu zaposleni novi policajci, već da su samo premešteni postojeći kadrovi. Napominje da će se komunalni policajci brinuti o bezbednosti građana i imovine i da očekuje da će pripadnici ovog odeljenja sprečavati narušavanje komunalnog reda.    

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić, koji je ranije kritikovao rad komunalne policije, kaže da ne može biti potpuno zadovoljan jer “pritužbe građana govore da oni mogu bolje”.

Mogu biti bolji prvo u domenu vremena. Tražio sam od načelnika da se što pre obezbedi mogućnost prijavljivanja i izlaženja policajaca na teren u toku 24 sata jer građani to očekuju od nas. Prisustvo komunalne policije na ulicama mora da bude takvo da su prepoznatljivi i vidljiviji - kaže Perišić.

Inače, u Nišu trenutno rade 52 komunalna policajca, računajući i rukovodstvo Odeljenja, dok je na terenu aktivno njih, kako kažu, 39.


Uskoro dežurstvo od 24 sata

Načelnik Odeljenja komunalne policije Igor Džonić ističe da se uveliko razmatraju modeli primenjivanja 24-satnog radnog vremena.

On nije precizirao kada će ova vrsta dežurstva početi, već je samo rekao da će to biti uskoro.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    23:14 // 21. 3. 2016.

    Gradonačelniče jeste kupili toj komunalnoj policiji neki računar neki sto, stolicu ili ste ih samo tamo gurnuli kao u neki tor?

  • marko duvaniste

    10:29 // 20. 3. 2016.

    parkirajte auto uredno na parking,niste interventna,i emancipujte se malo.mozete to iako ste neuki.poz

  • Verko

    10:21 // 19. 3. 2016.

    Samo još i versku policiju da uvedu i stanicu da im otvore i bićemo kompletni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: