Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 16. 6. 2015.

| Društvo

Nova ulaganja u laboratoriju za aplikacije niške VTŠ

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
laboratorija vts
Laboratorija ima najsavremeniju opremu neophodnu za kreiranje aplikacija

Studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija u Nišu od sada će moći da u laboratoriji rade na najsavremenijoj opremi i uređajima, kreirajući korisne i kvalitetne aplikacije konkurentne na tržištu.

Naime, laboratorija za razvijanje aplikacija, koje je u ovoj školi otvorena pre 4 godine, kompletno je renovirana, a u njenu obnovu i opremanje je uloženo više od 4 miliona dinara.

“Samsung Apps Lab” je opremljena sa 12 radnih stanica, pametnom tablom, dva smart televizora i poslednjim modelima pametnih telefona, kao i tabletima, kamerama i gear uređajima kako bi studenti mogli da razvijaju nova softverska rešenja.

U prethodne četiri godine, tim profesora i studenata je u okviru laboratorije razvio 35 aplikacija za smart televizore, 30 aplikacija za mobilne uređaje, a nekoliko hardversko-softverskih realizacija je nagrađeno. Naše aplikacije su preuzete i instalirane na pametne uređaje više od 650.000 puta - rekao je koordinator laboratorije prof. dr Slavimir Stošović.

Kao najznačajniji rezultat profesor Stošić ipak navodi to da je svih 45 studenata, koji su bili deo tima, danas rade u struci.

Laboratorija za kreiranje aplikacija dugoročni je projekat saradnje Samsunga i Visoke tehničke škole koji ima cilj da se talentovanim studentima omogući primena moderne tehnologije u obrazovanju, kao i sticanje praktičnih iskustava kako bi lakše došli do posla u struci. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: