Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 26. 5. 2021.

| Društvo

Nova zgrada UKC Niš od danas van kovid sistema

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
klinicki centar Nis
Nova zgrada kliničkog od danas u zelenoj zoni; foto: JV

Od danas u novoj zgradi Univerzitetskog kliničkog centra Niš više nema kovid pacijenata i sve klinike u njoj posle dezinfekcije ponovo će početi sa primanjem ne-kovid pacijenata, saoštavaju iz Uprave te zdravstvene ustanove.

Nova zgrada UKC Niš prešla je u zelenu zonu, a tokom 440 dana od početka pandemije virusa korona do danas, u klinikama UKC Niš koje su lečile odrasle od kovida, pregledan je 27.731 pacijent, hospitalizovano je 10.500 obolelih, a u jedinice intenzivne nege bilo je smešteno njih 2.400.

Prebacivanjem dva pacijenta na Kliniku za infektivne bolesti, danas su otpušteni i poslednji oboleli od kovida sa odeljenja u novom delu UKC-a, koja su bila u kovid sistemu - kažu iz UKC.

Na Klinici za infektivne bolesti, kako dodaju, trenutno je zbog infekcije virusom korona smešteno 27 obolelih, a ukoliko brojevi novozaraženih nastave da padaju iz UKC najavljuju vraćanje i infektivne klinike u zelenu zonu.

Ukoliko se nastavi trend smanjenja novozaraženih i broja hospitalizovanih i infektivna klinika će se vratiti lečenju nekovid pacijenata, a kovid odeljenje će biti u Kruševcu - saopštavaju.

Sve klinike koje se nalaze u novoj zgradi UKC-a, kako saopštavaju iz uprave, nakon dezinfekcije opreme i prostora, kao i kada se ispune potrebni higijensko-sanitarni uslovi, vratiće se aktivnostima kakve su imale pre izbijanja pandemije virusa korona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    20:05 // 26. 5. 2021.

    Lik i delo bivseg dir.Radovamovica i min Loncara.Zalosno kako izgleda stari kc.9 god. samo radili za livne intetese.

  • Misko

    18:57 // 26. 5. 2021.

    Ceo stari klinicki se raspada.

  • Miksa

    16:31 // 26. 5. 2021.

    Pitanje za Niške političare ali i Direktora UKC iz SNS. Stalno se priča o Novom UKC Niš, te Niš je dobio najsavremeniju bolnicu na Balkanu itd. a onda malo malo pa Stari deo UKC Niš, pa pacijenti više nisu u Novom UKC nego gde su. A gle čuda postoji i Stari deo KC Niš, pa u njemu kuhinja, vešeraj, uprava, tkz, poliklinika, pa dečije klinike, porodilište itd. Jel to Staro staro ?

    • Vladana

      17:43 // 26. 5. 2021.

      Vala baš tako,stari deo je užas.Moja bratanica ležala na dečijoj fizijatriji sa detetom u nekom boksu bila smeštena,katastrofa.Na nesrecu ta dečija fizjjatrija ima samo u Nis i Beograd pa ne moze da bira,al bruka bre

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: