Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 28. 12. 2022.

| Društvo

Novac od "Humanitarnog parkinga" - još nije poznato koliko i kome će biti uplaćeno

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
humanitarni parking003
Kom detetu upaltiti novac; foto: JV/T. T.

Gradonačelnica Niša, koja je ranije najavila da će Parking servis ove nedelje preusmeriti novac od “Humanitarnog parkinga” za lečenje dece, sada poziva novinare da daju predloge kome novac treba otići. Ukoliko ne bude bilo "adekvatnih" predloga, najavljuje da će novac sačuvati do proleća, kada će krenuti u akciju rekonstrukcije niškog porodilišta.

Iznos prukupljenog novca koji su građani uplaćivali za korišćenje “Humanitarnog parkinga” nadležni do danas nisu javno saopštili, a umesto da već ove nedelje taj novac bude preusmeren za lečenje dece, sa vrha gradske vlasti stižu novi predlozi.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski upitana da kaže kada će JKP Parking servis uplatiti novac, zatražila je pomoć od novinara da daju svoje predloge gde će novac otići.

Tu nam treba vaša pomoć, ako imate predlog kome bi smo mogli od dece da uplatimo, da napravimo jednu zajedničku akciju, Parking servis je spreman. Ukoliko ne bude adekvatnih predloga i ne dogovorimo i sa vama novinarima, zašto da ne, i sa uopšte drugim predlozima, mi ćemo taj novac sačuvati i krenuti već na proleće u jednu veliku akciju - rekla je Sotirovski.

Istakla je da je Grad otvoren za sve predloge, ali i da je delom dogovorila akciju rekonstrukcije porodilišta sa drektorom Univerzitetskog kliničkog centra Zoranom Perišećem i da će upravo tamo otići novac ako ne stignu "adekvatni" predlozi.

Ja sam je već dogovorila delom sa direktorom UKC-a, doktorom Perišićem, da Grad maksimalno pomogne u rekonstrukciji porodilišta. Dakle ako imate predloge Grad je otvoren za predloge, a ako predloga nema, idemo sa tim novcem i dodaćemo naravno koliko je potrebno da rekonstruišemo porodilište, prostor gde se rađaju bebe i gde nam dolaze mame ne samo iz Niša, već i iz okoline - poručila je gradonačelnica novinarima.

Podsećamo, izgradnja “Humanitarnog parkinga” izazvala je brojne polemike. Počela je protestom roditelja i učenika OŠ “Sveti Sava”, kao i građana koji tu žive. Građane je bunilo i što je naplata parkinga ista kao na ostalim parkinzima u drugoj zoni, pa se kod njih probudila sumnja da će novac ići Parking servisu umesto u humanitarne svrhe.

Na posletku, gradonačelnica je prethodne nedelje najavila da će Parking servis uplatiti novac deci koja bi trebalo da krenu sa lečenjem, ali će mališani ipak morati još da sačekaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    10:33 // 29. 12. 2022.

    Kako je planirano "humanitarno" prikupljanje novca a nezna se kome ce biti uplacen? Kako znaju da je novac sa tog parkinga? Uskoro mozemo ocekivati zakljucak da se tamo malo novca prikuplja i promenicemo namenu u jedan soliter. Jos da odrede koji "investitor" ce dobiti lokaciju

  • Laki

    10:06 // 29. 12. 2022.

    Gradonacelnice trebala bi nam da nam predocis koji je to iznos pa dase onda da predlog gde bi koji iznos mogo dase usmeri. A ne dogovorila sam se.?

  • Miloš

    00:29 // 29. 12. 2022.

    Pošto nema načina da se zna koliko je novca sakupljeno baš na tom parkingu, jer je 9182 broj za celu zelenu zonu, biće sve kako se dogovore u stranci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: