Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:16, 18. 1. 2024.

| Društvo

Novac od nagrade "11. januar" Gale Kerber donirao Domu "Duško Radović"

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG-d6216d465dfb0c90b2b7c53dff1addb4-V
Novac prosledio onima kojima je potrebniji; foto: JV

Svoj deo novčane nagrade "11. januar", najvećeg priznanja Niša, frontmen grupe Kerber Goran Šepa potrošio je na kupovinu laptop računara i stolica koje je poklonio Domu za nezbrinutu decu "Duško Radović".

Gale Kerber je pored Vojnog orkestra i Vatrogasno-spasilačke brigade ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja u Nišu, a iako na svečanosti to nije najavio, odlučio je da novac od nagrade donira i to ustanovi "Duško Radović".

Rešio je da to budu kvalitetni laptop računari, koje će deca moći da koriste i za učenje i rad, ali i za razonodu, jer su igrice danas sastavni deo života svakog tinejdžera, a uz to će dobiti i dve stolice. IMG-3e98878cbdfa54157f437797bdd7bcee-V Novac prosledio onima kojima je potrebniji; foto: JV

Kerber je od uvek, kada god je mogao da donira i da pomogne, bio tu gde treba da bude. Mnogo rupa ima da bi mi sve to pokrili, ovog puta smo se odlučili za ovu ustanovu, za Dom za nezbrinutu decu "Duško Radović", to su tinejdžeri od 13 do 18 godina koji su na prekretnici života. Mislim u ime Kerbera da im je jako potrebna ta briga, više nego novac nekakav. Novac je materijalna stvar koja nam nije predstavljalo nešto u životu, a ovakva donacija znači da nam je puna duša - istako je Gale.

Gale je istakao da osim humanitarnih koncerata koje su održavali mnogo puta, pokušavaju da pomognu i doniraju kad god mogu, pa i sada kada je odlučio da novac od nagrade utroši za one kojima će više značiti.

Direktor Doma "Duško Radović" Luka Gašević je zahvalio na ovoj donaciji, koju će koristiti štićenici, kojih je trenutno oko 40, podeljeni su u tri kategorije i imaju neprekidan boravak i negu.

Istakao je da osim podrške nadležnih i društveno odgovorne kompanije i pojedinci svojim humanim gestovima često izmame osmehe na licima dece, a posebno tokom nedavnih novogodišnjih i božićnih praznika kada je bilo više od 40 donacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    20:38 // 20. 1. 2024.

    @stari mi je govorio sut s rogatim ne ide a ja bih da probam mada nemam rogove

    Kao tvoj prCednik, jeli? Pa da, on to radi u tišini svih medija, počev od svog RTS-a

  • Srcko

    08:36 // 19. 1. 2024.

    Car!

  • Milos

    07:56 // 19. 1. 2024.

    tom "direktoru" sam nudio da iz Nemacke saljem za decu odecu, obucu, igracke.... i odgovorao mi na poruke preko one stvari. Dom ima na sajtu 2 e-maila na koje NE ODGOVARA NIKO NIKADA, pa sam njegovo velicanstvo direktora jedva preko Facebooka nasao i pitao. SRAMOTA, a kao brinu se o deci. Samo da d..e vidi drzavnu platu svakog meseca. Zamolio bih da objavite komentar da se vidi sta radi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: