Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 13. 11. 2014.

| Društvo

Novac od prodate slike daje za lečenje Andreje

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
andreja
Andreji bi operacija u Rusiji omogućila da hoda normalno i bez strašnih bolova

Mladi niški umetnik Ilija Fonlamov Francisković odlučio je da proda jednu od svojih slika i novac od prodaje donira za operaciju sedmogodišnje Andreje Stevanović koja boluje od izuzetno retke bolesti.

On poziva ljude i institucije koje mogu da priušte kupovinu, obzirom na to da je cena nešto viša, da kupe sliku i pomognu devojčici iz Niša koja od rođenja nema obe potkolenične kosti i čijoj porodici je neophodan novac za odlazak na operaciju u Rusiju.

Ilija prodaje sliku "Vaskrsnuće Hristovo" koja se može kupiti na onlajn berzi na ovom linku.  isus Slika koji Ilija prodaje u humanu svrhu

Niški gimnazijalac koji ima veliki talenat i slika bez dana škole slikarstva kaže da ne poznaje Andreju, a da je rešio da pomogne jer veruje “da jedino oni koji pomažu imaju pravo da se nadaju pomoći, te da ne treba okretati glavu od onih koji mole za istu”.

Podsetimo, Andreja je rođena sa deformitetom koji se javlja jednom u milion slučajeva, pa tako i za lečenje te bolesti nema puno stručnjaka u svetu. Iako je stručni konzilijum na Univerzitetskoj dečjoj Klinici u Beogradu trebalo da reši da li ona može biti operisana u Srbiji ili ne, njihova odluka kasni skoro 2 meseca.

Ukoliko bi konzilijum zaključio da operacija ne može da se uradi u našoj zemlji, država bi morala da se uključi u plaćanje njenog lečenja u inostranstvu. Međutim, otac ove devojčice Goran Stevanović kaže da ne mogu da čekaju na odgovor, jer i da odgovor bude da se Andreja može lečiti u Srbiji, oni ne bi imali poverenje u stručnost naših lekara u toj oblasti.

Sve smo pokušavali ovde, imala je i jednu neuspelu operaciju, tako da nemamo više strpljenja. U Rusiji je zakazana operacija za 24. novembar i nadam se da ćemo uspeti da prikupimo potreban novac - kaže Goran Stevanović.

On objašnjava da je prikupljeno skoro 2 miliona dinara, a da nedostaje još oko 600 hiljada dinara kako bi se platili svi troškovi. Zahvaljuje se svim ljudima dobre volje, institucijama, firmama i Gradu koji su pomogli i kaže da očekuje da novac za operaciju od nekih fondacija sa kojima je u kontaktu.


Svi koji žele da pomognu Andreji mogu da uplate novac na dinarski žiro-račun 160-1-73 (Banka Intesa), poziv na broj 54-102-0004737/2, i devizni račun: RS35-160-5430200674130-48, BIC/SWIFT: DBDBRSBG.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ponosna na sugradjanina

    01:57 // 16. 11. 2014.

    Ogromno bravo za ovakvo delo! Bog ce dati da se slika proda. A Ilija i da se nagradi da se pokaze koje vrednosti treba negovati! Super.

  • snex

    22:48 // 13. 11. 2014.

    dajte da svako ko može da 500 ili 1000 dinara,gospođa koja u kolicima skuplja novac uglavnom je u pobedinoj,da se odazove 1000 nišlija rešili smo ljudima finansije za lečenje.da te brzo izleče,anđele!

  • Ponos Niša

    19:01 // 13. 11. 2014.

    za primer za primer za primer... zaplakala sam dok sam citala, nek da Bog da se slika proda a Iliji svaku srecu i uspeh... ovo moje Nislije treba nagraditi i podrzati jer ovakvih ljudi je malo danas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: