Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 2. 6. 2017.

| Društvo

Novac sponzora posvađao prokupačke bicikliste pred put u Norvešku

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
biciklama zamalo na putu do norveke foto lj,m.
Biciklama planirali zajednički put do Norveške; foto: Lj.M.

Iako su se 2 meseca gotovo svakodnevno zajedno pripremali da biciklom pređu veći deo puta do Norveške u čast srpskih interniraca, Kristina Stamenković i Jugoslav Stošić posvađali su se nekoliko sati pred sam polazak zbog raspodele prikupljenog novca od sponzora.

Jugoslav tvrdi da je zbog toga odustao, dok je Kristina avanturu dugu 3.500 kilometara odlučila da izvede samostalno.

Mladi Prokupčanin kaže da se oseća prevarenim jer je sve vreme aktivno učestvovao u traženju sponzora i prikupljanju novca, a posebno ga je pogodila činjenica da je Kristina rekla da je on odustao zbog bolesti, iako je pre nekoliko dana prošao lekarske preglede i ima uverenje da je potpuno zdrav. 2 Jugoslav Stosic foto lj.m. Jugoslav tvrdi da je novac pravi razlog svađe i njegovog odustajanja; foto: Lj.M.

Naglašava da je glavni razlog i istina njihovog neslaganja novac, odnosno da je nekoliko sati pre polaska od Kristine zatražio deo prikupljenog novca kako bi imao kod sebe tokom puta.

Ona se odmah usprotivila da mi da deo novca, iako smo sve vreme zajedno prikupljali sponzore i tražili sredstva za put. Rekla je da ne može ništa da mi da, a da je moja stvar hoću li poći ili ne – tvrdi Jugoslav.

Dodaje da pod takvim uslovima on nije mogao da krene.

Ističe i da je, nakon što je Kristina samoinicijativno otišla, pismeno obavestio Opštinu Prokuplje i pojedine sponzore koji su dali novac kako bi finansirali put o pravim razlozima njegovog odustajanja. Račun na koji je sav novac uplaćivan Kristina je otvorila na svoje ime.

Nisam siguran koliko je novca stvarno uplaćeno, ali mislim da je oko 4.500 evra leglo na račun. Tu su i sponzori koji su nam dali opremu za put, bicikle i ostale rekvizite. Svi oni sada zovu mene i pitaju o čemu se radi - tvrdi Jugoslav.

Inače, put norveškog grada Korgena, biciklom je sa granice Srbije i Mađarske sama na biciklu započela Kristina Stamenković, dok je kolima prati njen prijatelj iz Pančeva Nenad Gaćeša.

Jugoslav, koji je sve vreme bio u priči da biciklom pravi društvo Kristini na tom putu, ostao je u Prokuplju, kako kaže, ne svojom voljom.

Ideja je bila da damo svoj doprinos toj manifestaciji i damo doprinos negovanju srpsko-norveškog prijateljstva i tradicionalno dobrim odnosima naša dva naroda. Međutim, neko je želeo da ima i materijalnu korist od svega ovoga - dodaje Jugoslav.

Kristina, koja je juče započela svoju avanturu do Norveške, nakon prvog dana objavila je i prve fotografije na Fejsbuk stranici “Biciklom do slobode”, gde je napisala da je prešla 77 kilometara, te da će prespavati u mađarskom gradu Kaloču, dok bi tokom današnjeg dana već trebalo da stigne do Budimpešte.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • deda internirac se prevrce po grobu od stida i veli...

    17:39 // 3. 6. 2017.

    ....Prokupcani....

  • max

    07:23 // 3. 6. 2017.

    Ovakva dela pokazuju nasu pravu stranu lica !

  • Ivan

    21:21 // 2. 6. 2017.

    Devojka koja nije imala nikakvo biciklističko iskustvo se spremala 2 meseca i sada će da ode do Norveške biciklom? Važi. Kad zasedne u onaj auto što je prati i voooozi miško.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: