Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 29. 4. 2021.

| Društvo

Novac za lečenje drugarice učenici škole “Čegar” u Nišu skupljaju prodajom uskršnjih jaja

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
uskršnja jaja humanitarna akcija foto Gordana Bjeletic
Mališani iz OŠ "Čegar" u humanitarnoj misiji za svoju drugaricu; foto: G.B.

Novčanu pomoć za Dunju Mitić prikupljali su danas prodajom uskršnjih jaja đaci Osnovne škole “Čegar” u Nišu iz prepodnevne smene, a tu akciju ponoviće danas i popodnevna smena od 15:30 do 16 sati. Humanitarna misija za malu devojčicu, čijoj porodici je, ističe direktor škole “Čegar”, novac neophodan za njeno lečenje, nastaviće se i u ostatku grada.

Svi koji su želeli da pomognu Dunji su na humanitarnom vašaru, koji je nastao na inicijativu učenika, kupovali jutros uskršnja jaja. uskršnja jaja humanitarna akcija foto Gordana Bjeletic Uskršnja trpeza će biti šarenija kupovinom jaja; foto: G.B.

Od kuvanih jaja su deca, koja su ih posebno za tu priliku ručno bojila i ukrašavala, napravila remek-dela, a sve sa ciljem da pomognu svojoj drugarici.

To je na inicijativu učenika, došli su na ideju da svotom novca koja se prikupi od prodaje uskršnjih jaja da na taj način pomognu porodici. Biće tu i kutija gde mogu davati prilog i učenici, roditelji, nastavnici, i svi ljudi dobre volje - kaže direktor OŠ “Čegar” Goran Dinić.

Za one koji se još nisu priključili akciji, mogu to da učine i danas popodne. uskršnja jaja humanitarna akcija foto Gordana Bjeletic Drugari male devojčice došli da pomognu; foto: G.B.

Direktor škole pojašnjava da od lekara zavisi da li će devojčica ići u inostranstvo na lečenje, kao i da je u svakom slučaju porodici male Dunje potrebna novčana pomoć za njeno ozdravljenje.

Pored današnje humanitarne akcije u dvorištu škole, naglašava on, biće i drugih po gradu.

Probaćemo da tu akciju proširimo bar na našu opštinu, pa čak i na područje grada. Nadamo se da ćemo koliko-toliko doprineti bar što se tiče novčane pomoći da pomognemo porodici da dođe do pozitivnog rezultata - ističe Dinić.

Akcija prikupljanja pomoći bila je na otvorenom, a tokom prepodneva akciji se odazvao veliki broj učenika i njihovih roditelja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • GoranČe

    14:31 // 29. 4. 2021.

    Korisno bi bilo da ste objavili podatke za uplatu novčane pomoći, ako ih ima

    • Dragana Mitić

      14:55 // 3. 5. 2021.

      Račun postoji,ali ovo je bilo interno u okviru škole devojčice.Hvala Vam puno.
      Mama Dragana

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: