Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 13. 6. 2019.

| Društvo

Novcem od reciklaže kupili Hitnoj pomoći neophodan aparat

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Najveći broj flaša sakupili đaci
Najveći broj flaša sakupili đaci; foto: Aleksa Živković

Prodajom plastičnih flaša koji su sakupljali đaci i nastavnici Osnovne škole “8. septembar” u Pirotu, obezbeđen je novac kojim je kupljen UV sterilizator, a učenici škole su ga zajedno sa predstavnikom Udruženja Leka predali Hitnoj službi.

Nastavnica engleskog jezika Ivana Bojkić koja je koordinisala akcijom u školi, kaže da su se đaci vrlo rado odazvali akciji, a da su najmlađi bili i najaktivniji.

Učiteljice su motivisale đake, oni od 1. do 4. razreda su doneli najviše flaša, a posebno se istaklo jedno odeljenje iz 3. razreda koje je sakupilo 7.000 flaša. Đaci su zaslužili i petice iz predmeta Čuvari prirode - kaže Ivana.

Akciju "Reciklirajmo humano" u Pirotu je sa učenicima organizovalo Udruženje građana Leka, a Aleksa Živković iz ovog Udruženja kaže da se ideja da se prodajom sekundarnih sirovina prave humanitarne akcije rodila još 2015. godine.

Naredne 2016. godine smo od prodaje flaša kupili odeću i posteljinu za dečije odeljenje Opšte bolnice, a nakon neke pauze od početka ove godine počeli smo da opet sa sakupljanjem flaša i rezultat je donacija ovog sterilizatora - kaže Živković.

Uz pomoć ove lampe sterilizovaće se prostorije i vozila Hitne pomoći nakon korišćenja, kako bi bili spremni za nove pacijente, a Živković, koji je u Pirotu poznat i kao" "potrčko", dodaje da je kompletni prevoz obavljen biciklom.

Nijednom se nije koristilo vozilo sa unutrašnjim sagorevanjem, isključivo bicikl. Đaci su sa nastavnicima sakupljali plastične flaše koje su odlagali u prikolicu u dvorištu. Ja sam na kraju svakog dana biciklom odvozio prikolicu i kada bi bila napunjena prodavao sam je na stovarištu - objašnjava Živković.

Deo flaša je sakupljao i on sam prilikom dostave koju svakodnevno obavlja Piroćanicima, a Živković obećava još ovakvih akcija u budućnosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: