Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:27, 25. 12. 2020.

| Društvo

Nove mere za vikend: Radno vreme tržnih centara i ugostitelja do 20 sati

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Tržni centar "Zona" - Vranje
Strože kontrole u tržnim centrima i hotelima; Ilustracija,foto: Grad Vranje

Tržni centri, ugostitelji i uslužne delatnosti radiće i tokom vikenda do 20 sati, kao što je bilo i radnim danima ove nedelje, zvanično je saopšteno na konferenciji za medije Kriznog štaba. Kako je rečeno, radnje će biti otvorene kako bi građani mogli da kupe poklone i potrepštine za predstojeće praznike i time izbeglo stvaranje gužvi radnim danima i uoči Nove godine.

Prema rečima epidemiologa Branislava Tiodorovića, medicinski deo Kriznog štaba je pri stanovištu da ne može biti nikakvog popuštanja mera, ali ideju da se mere popuste za vikend smatra opravdanom.

Dakle, mi smo ovog trenutka razgovarali o tome koja je objektivna opravdanost i realna situacija da možda vikend bude opušteniji i da se stanovništvo snadbe i obezbedi određene usluge za Novu godinu. Ipak nam je zato opravdana ideja da ovaj vikend iskoristimo u smislu da se radi do 20 sati u tržnim centrima i ostalim objektima prodajnog tipa, da bi se na taj način omogućilo manje pritiska na kupovinu i više obezbeđenog vremena da se to može realizovati - rekao je Tiodorović.

Ipak će, kako je rekao, u tržnim centrima biti stroga kontrola i redari će morati da urade sve da se poštuju mere, a takođe će se kontrolisati i hoteli.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, Tiodorović kaže da je ona i dalje ozbiljna i teška, posebno u velikim kovid bolnicama i kliničkim centrima.

Moguće je da imamo jednu blagu tendenciju pada broja obolelih, ali je ovo jedan korak napred, dva nazad. Zdravstveni sistem je prenapregnut, a stanovništvo na ivici strpljenja. Moramo naći snage da svi zajedno u narednim danima i mesecima budemo spremni da sprovodimo mere u potpunosti da bi na taj način uspeli da obezbedimo kolektivni imunitet - dodao je Tiodorović.

Govoreći o dočeku Nove godine i aranžmanima koj su pojedini ugostiteljski objekti počeli da prodaju Tidorović je rekao da takva odluka ne postoji i da je stav medicinskog dela Kriznog štaba da neće biti doneta odluka u popuštanju mera, te da neće biti dočeka na organizovan način.

O tome ćemo pričati u ponedeljak, ali ja sam siguran da tu neće biti pozitivne odluke. Potpuno je jasno da i na otvorenom prostoru, čak i ako se poštuju mere važi pravilo 5 osoba na okupu - rekao je Tiodorović.

Podsetimo, dan ranije Tiodorović je rekao da policijski čas za praznike nije potreban ako se poštuju mere.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Profesor

    18:04 // 26. 12. 2020.

    U tržnim centrima novogodišnje ludilo. Nema distance. Slabo se nose maske. Kao da nema virusa. Opis Stop šopa.

    • Kulbir

      03:10 // 27. 12. 2020.

      I Foruma a o Idei i Rodi da ne pricam. Plus kad nekog i lepo zamolis da ti ne "jase" za vratom jer osim sto nije trenutno bezbedno nije ni kulturno to ti odmah nabraja familiju. I neandretalci su bolji od nas. Toliko.

  • nikola

    15:51 // 26. 12. 2020.

    trzni centri puni..nikakva distanca nikave mere se ne postuju,jedva izadju kupci u 20h,svi kao nesto nemaju vremena,poslovni su...pa se sete u 19.55

  • Kako za sve tako i za pojedine

    13:49 // 26. 12. 2020.

    Ne bih bas rekao da sve ugostiteljsko usluzne radnje (kiosci) rade do 20h,prodjite po gradu posle 20h i videcete da za neke ne vazi zakon.

    • Sale

      03:13 // 27. 12. 2020.

      Sto posto tacno. Juce u Galiji kao pruvatna zurka. Dupke puno, muzika tresti, nigde distance, nigde maski...i gde je tu policija u kazna? Cisto pitam po lom osnovu je doticni izuzet od kazne za razliku od njegovih komsija u sokacetu? Zasto dupli arsini? Molim za objasnjenje. Hvala.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: