Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:31, 3. 5. 2019.

| Društvo

Nove rupe na neotvorenoj deonici Koridora 10 između Proseka i Bancareva

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
pukotina
Terna po drugi put, na istoj deonici mora "Jovo nanovo" u izgradnju; foto: čitalac

Pukotine i zakrpe slika su još neotvorenog dela Koridora 10 na potezu između Proseka kod Niša i Bancareva. U Koridorima Srbije kažu da su se rupe pojavile još oktobra 2018, ali da je odlučeno da izvođač radova, grčka firma Terna, otpočne sanaciju maja ove godine.

pukotine Pukotine su se pojavile prošle jeseni; foto: čitalacJoš grčka Terna nije završila popravku popucalog auto-puta kod Proseka, a već će morati da krpi nove rupe. I to na istoj deonici, samo nekoliko kilometara odatle.

Pukotine u dužini od oko 50 m su se, kažu u Koridorima Srbije, pojavile prošle jeseni.

Razlozi zbog kojih je pohaban put, iako još nije otvoren za saobraćaj će se, dodaju, znati kada se krene u popravku. Troškove će snositi izvođač.

Konstatovano je da se radi o defektu lokalnog karaktera čija sanacija je ograničena na popravku samo jedne trake u dužini od oko 50 m, sve u trošku izvođača. Tačan razlog za ovu pojavu utvrdiće se tokom mera sanacije. Za predmetni sanacioni rad potrebno je do 14 radnih dana - navode u Koridorima.

Očekivani početak radova je, dodaju, sredina maja. Kažu i da planiraju eventualno dodatno ojačanje u tom delu.

Podsetimo, na samom ulazu na deonicu budućeg Koridora 10 od Niša ka Pirotu, koja još nije ni otvorena, asfalt je popucao i već je bio krpljen. Novinari, kojima su iz Terne inače zabranjivali da fotografišu javni put u izgradnju, tamo su zatekli radnike koji su ispitivali tlo.

U Koridorima Srbije rekli su da su se rupe pojavile još juna 2018. godine, ali da je navodno početkom februara odlučeno da mora da se o trošku izvođača zameni čitava ta deonica dugačka 150 m.

Građevinci koji su želeli da ostanu anonimni smatraju da je za pukotine kriva asfaltna podloga koja je izgrađena od lošeg kamena.

Inače, ovaj deo puta zvanično je završen još 2016. godine, ali njime ne prolaze vozila jer nisu završeni planirani tuneli. Te godine ga je "svečano" obilazio i predsednik, a tada premijer Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mare

    11:54 // 16. 5. 2019.

    Bitno je da se to zakrpi za slikanje, pardon otvaranje i da je novac opran. A kasnije ce opet parice da se peru kroz sanaciju istog, pa tako u krug. Ionako sve je vec vidjeno.

  • Doktorka Milka

    09:40 // 5. 5. 2019.

    Da li je moguće da je odgovorno lice Koridora Srbije i dalje Zoran Babić, a ne zna se da li je on, njegov vozač ili treće lice bilo za volanom vozila koje je prekomernom brzinom usmrtilo ženu na naplatnoj rampi Doljevac?

    • Borivoje Stojanovic

      23:15 // 5. 5. 2019.

      U potpunosti delim isti stav sa Vama. Apsurd u ovoj našoj banana državi.

    • qgo

      17:30 // 6. 5. 2019.

      SVe je moguce jer je Babic nedavno odleteo vazduplohovom do Parizera da vidi Ajfonov toranj a onda je izgorela crkva Roterdam...

  • Zlobnik

    19:59 // 4. 5. 2019.

    Kada je svečano otvaranje sanacije ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: