Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 24. 5. 2013.

| Društvo

Novi Klinički centar ipak prvo u Nišu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
klinicki-centar-NOVI.jpg
Nova zgrada Kliničkog centra započeta daleke 1978. godine

Iako je direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Momčilo Babić rekao da Klinički centar prvo treba graditi u Beogradu, to se ipak neće desiti, jer je tender za izgradnju niške klinike već završen.

Babić je gostujući u emisiji “Utisak nedelje” na B92 naglasio da planiranu izgradnju novih kliničkih centara u Srbiji treba započeti iz Beograda, jer se, kako je objasnio, veliki broj pacijenata iz unutrašnjosti Srbije upućuje na lečenje u prestonicu.

babic Momčilo Babić, foto: B92- Prioritet broj jedan je izgradnja Kliničkog centra Beograd, ne Kliničkog centra Niš, niti KC Novi Sad, niti KC Kragujevac. Izvinjavam se kolegama koji se sigurno neće složiti sa tim redom prioriteta, ali iskustva iz naših filijala govore da se iz svih kliničkih centara traže uputi za Beograd, a još nemamo nijedan uput za druge centre - naglasio je Babić u emisiji.

Ipak, realnost je potpuno drugačija i po svemu sudeći prvo će, kako je i najavljivano, biti izgrađen Klinički centar u Nišu.

- Oko 20. juna bi trebalo da krenemo sa izgradnjom Kliničkog centra. Rok za završetak je 32 meseca. Bićemo najbolji u Srbiji, prvi smo i jedini kojima je završen tender - rekao je Zoran Radovanović, direktor KC Niš za Južne vesti. 

Što se tiče upućivanja pacijenata u Beograd, lekar niške ORL klinike i predsednik Skupštinskog odbora za zdravstvo Dušan Milisavljević kaže da sa njegove klinike poslednjih 15 godina pacijent nije poslat u Beograd.

- Sa velikim ponosom mogu da kažem da su lekari niškog Kliničkog centra jako dobri i stručni i da ne šalju svoje pacijente u Beograd. Nije poenta da razvijamo samo Beograd, nego sve Kliničke centre podjednako - rekao je Milisavljević u istoj emisiji na Televiziji B92.

radovanovic Zoran Radovanović, arhivska fotografijaPre neki dan, kako je pojasnio direktor Radovanović, zasedala je tenderska Komisija za izgradnju novog Kliničkog centra. Kaže da je pristiglo je 5 ponuda, mahom međunarodnih, 4 iz inostranstva i jedan konzorcijum.

Ponude su sada na procesu evaulacije od 19 dana i nakon toga bi trebalo da bude izabran najbolji ponuđač koji će graditi novi Klinički centar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maja Sreckovic

    23:20 // 18. 7. 2013.

    Pocinje izgradnja novog Kliickog centra Nis, pocela je borba protiv korupcije u KC, dolaze novi mladi ljudi zeljni rada... Drago mi je da se ovako sveobuhvatno radi! Znalacki uradjeno, bravo!

  • Milić Vujadin

    02:07 // 28. 5. 2013.

    Čim pojmovi kao što su kultura, poštenje, red i disciplina postanu najcenjenije vrednosti ovog podneblja, tog trenutka se ni oni koji su iz Niša otišli u Beograd neće stideti svog porekla

  • Marko

    08:59 // 27. 5. 2013.

    Nije li Beograd skinuo sa brojnog stanja Nis kada su dugorocni planovi u pitanju ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: