Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:14, 27. 12. 2016.

| Društvo

Novi Klinički centar u Nišu krajem marta

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Niš uskoro dobija potpuno novi zdravstveni centar; foto: arhiva JV
Niš uskoro dobija potpuno novi zdravstveni centar; foto: arhiva JV

Posle skoro 40 godina od početka gradnje novog Kliničkog centra u Nišu, čiji su se rokovi pomerali bezbroj puta, radovi bi krajem marta 2017. godine trebalo da budu kompletno završeni i Nišlije bi trebalo da dobiju potpuno nov zdravstevni centar, kaže direktor Zoran Radovanović.

Kako je ranije najavljeno, u novom Kliničkom centru biće 17 operacionih sala, Urgentni centar, Centar za operacije, intenzivna nega, dijagnostika i radioterapija. Tender od 2,2 milijarde dinara za kompletnu, najsavremeniju opremu koja će biti u ordinacijama i salama je, dodaje Radovanović, raspisan 20. decembra.

Ono što je bitno za građane Niša i juga Srbije je da je 26. mart 2017. godine dan završetka radova na novom niškom Kliničkom centru koji će za 2 godine i 9 meseci biti završen, a gradi se 40 godina - objašnjava Radovanović.

Za izgradnju i rekonstrukciju 4 Klinička centra u Srbiji, među kojima je i niški, Evropska investiciona banka je odobrila 150 miliona evra, od čega je 32 miliona namenjeno Nišu.

Novi Klinički centar imaće preko 44.000 kvadratnih metara, od čega je oko 20.000 novoizgrađeno, a ostatak površine je rekonstruisan.

Podsetimo, oktobra 2013. godine zvanično su počeli radovi na izgradnji i rekonstrukciji novog Kliničkog centra u Nišu, koji je bio prvi od 4 grada u Srbiji u kome su radovi počeli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bravo, izgrađeno u relativno kratkom roku!

    22:57 // 27. 12. 2016.

    Biće uspeh do marta završiti bar građenje ovolikog složenog objekta a zatim i muke da se opremi, pronađe i organizuje dovoljno lekara-specijalista i dr. Na žalost, ovde komentatori ne nalaze lepe reči jer očekuju (na osnovu iskustva?) da sve bude obžabljeno politikantskom govorancijom sa poželjnim 'nadahnutim' aplaudiranjem i potom pljuvanjem svih koji bi nešto (svojevoljno, bre?) i da pitaju?

  • Zoki ajduk

    21:44 // 27. 12. 2016.

    A tamo ćemo verovatno da se samopregleđujemo. Dođeš na aparat pregledaš se i ideš dalje. Ako si zdrav ideš si kući, a ako si ne daj Bože bolestan odmah idi na groblje da se ne maješ po bolnicu bezveze.

  • bidza

    18:27 // 27. 12. 2016.

    Odlicna vest. Istovremeno ce biti i koridor 10 zavrsen i svi cemo biti milioneri!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: