Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 9. 10. 2018.

| Društvo

Novi azil u Leskovcu počeo da zbrinjava pse lutalice

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
azil za pse leskovac
Konačno prikladi uslovi za napuštene pse, foto: B. Antić

Nadomak Leskovca konačno je otvoren azil za napuštene životinje. Prostorije azila imaju ukupno 360 kvadrata, a trenutno je u njemu smešteno oko 200 pasa. U izgradnju azila uloženo je oko 19 miliona dinara.

Iako je početak rada novog azila, koji se nalazi u blizini regionalne deponije Željkovac, najavljivan za kraj 2017. godine, na početak rada u uslovima pogodnim za životinje čekalo se zbog uvođenja vodovodnog sistema.

Azil je, kaže direktor JKP Komunalac Vladimir Sinadinović, konačno dobio vodovodni sistem, čime je obezbeđen bezbedan i adekvatan smeštaj za pse. azil za pse leskovac U planu proširenje smeštajnih kapaciteta, foto: B. Antić

Trenutno je u azilu 175 pasa koji su sterilisani, čipovani, očišćeni od parazita i vakcinisani i oko dvadesetak pasa koji su u prethodnih par dana sklonjeni sa ulica i koji čekaju na ovu proceduru - kaže Sinadinović.

Sklanjanje pasa lutalica sa javnih površina, napominje Sinadinović, samo je privremeno rešenje, jer se oni nakon obavljene trijaže vraćaju u prirodno stanište i apeluje na građane da ne napuštaju svoje ljubimce.

U izgradnju azila, koja je počela 2015. godine, uloženo je 19 miliona dinara, a uvođenje vodovodnog sistema koštalo je još 6 miliona dinara.

Zbrinjavaće se psi sa teritorije grada Leskovca, a u planu je izgradnja još jednog objekta u kome će moći da se smesti još 200 pasa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Petrović

    10:34 // 12. 4. 2022.

    U selu V. Trnjane kod Leskovca psi lutalice podaviše sve kokoške i patke jure i prasiće. Ljudi neznaju kome da se obrate za pomoć

  • Posmatrac

    17:12 // 9. 10. 2018.

    A, Nis ce i dalje da ceka........

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: