Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 29. 4. 2014.

| Društvo

Novi ciklus lečenja Jovanina nada u život

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Jovana-Zivkovic.jpg
Jovanina bolest je dijagnostifikovana pre 3 godine.

Porodica Nišlijke Jovane Živković, koju je rak limfnih žlezda doveo do toga da sa 25 godina ima svega 35 kilograma, veruje da će joj ampule koje počinje da prima sledeće nedelje vratiti zdravlje.

Nakon što su 4 ciklusa hemoterapije, 17 zračenja i transplantacija matičnih ćelija iscrple njen organizam toliko da su lekari bili prinuđeni da odustanu od takvih terapija, kao jedini spas predloženo je lečenje monoklonskim antitelom.

Svi koji su se uključili u humanitarnu akciju da Živkovićima pomognu da sakupe 56.000 evra za ciklus lečenja sa 16 ampula leka „brentuximab vedotim“, doprineli su tome da za Jovanu do sada bude obezbeđeno 5 takvih ampula.

Pošto nisu registrovane u Srbiji, bio je problem i doći do njih. Konačno, nabavljene su iz Slovenije.

- Jovana u ponedeljak ostaje u bolnici i tada će primiti prvu ampulu. Po jednu, koja košta 3.500 evra, treba da prima na svake 3 nedelje. Lekari će posle 3 ili 4 ampule uraditi analize da vide kako ona na njih reaguje - kaže Jovanina majka Snežana.

Ona se čvrsto nada da će Jovana dobro prihvatitii terapiju i da će joj za izlečenje trebati i manje od predviđenih 16 ampula. humanitarna akcija Pomoć Jovani je stigla i posle godišnjeg koncerta ansambla "Oro".

Borba da Jovana ozdravi u ovoj porodici traje od juna 2011. godine kada joj je dijagnostifikovan Hočkinsov limfom. Od tada je, uz stalno podsećanje da treba ići samo napred, najviše bodre mama, tata i brat.

Zaposleni u firmama gde rade Jovanini roditelji, u Železnicama Srbije i Vojnoj bolnici u Nišu, među prvima su donacijama i humanitarnim akcijama pokušali da tu borbu olakšaju.

Humanost su zatim pokazali i đaci gimnazije "Stevan Sremac", niški bendovi i mnogi pojedinci okupljeni na Fejsbuk stranici posvećenoj ovoj devojci


Rok svirka za izlečenje

Pošto novac za celokupni ciklus izlečenja nedostaje, u subotu, 3. maja u 21 sat, u niškom klubu "Black stage" biče održana humanitarna svirka za pomoć Jovani Živković.

Nastupiće “Rage Against The Komšije”, "Judas Priest tribute - Chromatic” i “Sevdah Rock Connection”.

Karte po ceni od 200 dinara biće prodavane na ulazu, a sav prihod biće uplaćen na žiro-račun za Jovanino lečenje.

Svi koji žele da pomognu mogu i sami da uplate novac na račun njenog oca Bratislava Živkovića: 105-0000403907291-22 (AIK banka).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    14:38 // 29. 4. 2014.

    Najbolji i najlaksi vid pomoci je preko SMS poruka. Znam po sebi, jer cim vidim da nekom treba pomoc i naveden br. na koji mozemo da saljemo SMS, UVEK posaljem. Zasto ovde nema SMS broja za pomoc?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: